Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Constitutia Romaniei. Comentariu pe articole. Editia 2 - Ioan Muraru, Elena Simina Tanasescu

Constitutia Romaniei. Comentariu pe articole. Editia 2 - Ioan Muraru, Elena Simina Tanasescu
-5%
Preț: 332,50 lei
350,00 lei (-5%)
Disponibilitate: disponibil pentru precomanda
ISBN: 9786061808472
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 1424
Categoria: Carti drept

DESCRIERE

Despre lucrare
Devenita in scurt timp o lucrare clasica in domeniu, Constitutia Romaniei comentata reprezinta un ghid indispensabil pentru intelegerea fenomenelor constitutionale prin amploarea si acuratetea analizelor.
Despre Editia 2
Editia 2 actualizeaza si imbogateste informatia prezentata publicului larg in prima editie, din 2008, a comentariului pe articole al Constitutiei Romaniei. In 2019 se implinesc 28 de ani de la intrarea in vigoare a legii fundamentale si 15 ani de la singura sa revizuire. Cartea nu celebreaza momente marcante si nu face un bilant aniversar, ci o simpla analiza a ce s-a intamplat in timpul trecut de la adoptarea Constitutiei Romaniei, un comentariu al evolutiilor normative, institutionale, jurisprudentiale si sociale determinate de actiunea legii fundamentale.
Rod al colaborarii unui colectiv de prestigiu, coordonat de profesorii Ioan Muraru si Elena-Simina Tanasescu, noua editie reprezinta un aport substantial la domeniul dreptului constitutional, subsumand intr-o abordare coerenta, sistematica si cuprinzatoare elementele definitorii pentru intelegerea constitutiei.
In contextul unor divergente majore in plan politic si social, lucrarea constituie un reper esential care indeplineste sarcina de a explica si clarifica aspectele de natura teoretica si practica din domeniul dreptului constitutional.
Din cuprins
caracterele statului
institutia cetateniei
drepturile, libertatile si indatoririle fundamentale
teoria puterii si a statului
autoritatile publice
economia si finantele publice
Curtea Constitutionala
integrarea euroatlantica
revizuirea Constitutiei
Puncte forte
comentarii bogate si explicatii pertinente pentru fiecare articol din Constitutia Romaniei
numeroase referiri la deciziile Curtii Constitutionale pronuntate in materie
abordari de drept comparat pentru a facilita intelegerea institutiilor interne cu indicarea corelatiilor legislative
ample referiri la jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului
ample referinte bibliografice
index alfabetic
Despre coordonatori
Ioan Muraru este cadru didactic si profesor universitar indrumator de doctorat la Facultatea de Drept, la Universitatea din Bucuresti si Universitatea „Nicolae Titulescu”.
Elena-Simina Tanasescu este cadru didactic si profesor universitar indrumator de doctorat la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti, judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.066 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.