Manuale si culegeri matematica Artur Balauca
Libraria Delfin vine in ajutorul elevilor de scoala generala si gimnaziu, cu o gama de manuale si culegeri de matematica ale caror autor este cunoscutul pedagog Artur Balauca.
Profesorul Artur Balauca s-a nascut in anul 1945 in judetul Botosani. A absolvit cursurile liceale in acelasi oras, dupa care, in 1968 absolva Facultatea de Matematica de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi. Intre 1980 si 2008 a activat ca profesor la Scoala 7 din orasul natal. Prin intermediul elevilor pe care i-a pregatit, in lunga sa cariera didactica, a obtinut peste 1000 de premii şi menţiuni la concursurile de matematică judeţene, naţionale sau internaţionale, fiind distins pentru performantele sale cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, acordat de catre Președintele României, diverse diplome si trofee, dar si cu titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Botosani.
Libraria Delfin are in stoc o varietate de carti scolare ale profesorului Balauca publicate de catre editura ieseana Taida.
Lucrarea Balauca culegere matematica 900 de probleme pentru mici matematicieni de clasele I – IV pune la dispozitia atat a profesorilor, cat si a elevilor de generala din ciclul primar, o pleiada de probleme utile care ii ajuta sa exerseze pentru a se obisnui cu aceasta materie.
Lucrarea constituie un instrument util aflat la indemana dacalilor, fiecare capitol al lucrarii contine un numar suficient de probleme propuse spre rezolvare, alese corespunzator pentru a cuprinde toata gama de enunturi a programei scolare in vigoare, necesare concursurilor scolare pentru elevii din ciclul primar. La sfarsitul lucrarii utilizatorii pot consulta indicatii, comentarii sau raspunsuri la problemele propuse. Cartea isi propune sa stimuleze elevilor gandirea logica, atentia, perspicacitatea.
Pentru elevii de gimnaziu, Libraia Delfin propune doua manuale de matematica Artura Balauca clasa 6 si Artur Balauca clasa 7. Manualele sunt compartimentate pe unitati de invatare, grupand elementele de continut ale programei scolare actuale intr-un mod logic pentru ca elevii sa poata sa isi dezvolte conceptele matematice cu ajutorul unor exercitii si probleme variate. Problemele initiale sunt accesibile unei mase largi de elevi cu un nivel minim al cunoştinţelor de bază, gradul lor de dificultate crescand progresiv.
Acest mod de structurare al manualului permite utilizarea facila si diferentiata de elevi, in functie de posibilitatiile fiecaruia. Manualul permite formarea competentelor la nivel european in domeniul matematicii prin formarea obisnuintei elevilor de a apela la concepte şi metode matematice în abordarea unor situaţii cotidiene. Dupa prezentarea enunturilor problemelor propuse urmeaza solutii si comentarii.
Manualele de ciclu primar care trateaza subiecte ca metematica si explorarea mediului, sunt elaborate in conformitate cu programam aprobata de Ministerul Educatiei Nationale. Toate problemele sunt propuse cu scopul de a consolida conceptele matematice, dezvoltarea capacitatii de explorare si investigare a micilor elevi, dezvoltarea inteligentei saptiale si a gandirii creatoare.
Manualul propune probleme plecand de la situatii cotidiene intalnite de catre elevi, in scopul realizarii unor premise de invatare interactive si productive, bazate pe interesul specific varstei. In conceperea manualelor, autorii au avut in vedere abordarea specifica educatiei timpurii, bazata in esenta pe stimularea invatarii prin joc.
Elevii vor rezolva exercitii si probleme cu teme diverse, care vor trezi atat interesul fata de matematica, cât și pentru explorarea mediului.