Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Cezar Niculescu

  • 5 cărți
Librăria Delfin vă propune o serie de cărți, enciclopedii și manuale școlare care tratează pe larg subiecte precum biologia, anatomia și fiziologia umană. Materialele didactice sunt realizate de un colectiv experimentat de autori, profesori universitari și doctori, cadre didactice din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București. Din colectivul de autori face parte și profesorul universitar doctor Cezar Th Niculescu (1939-2003), autor și redactor la mai multe volume de anatomie, fost șef al Catedrei de anatomie și embriologie, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”.
Toate sursele didactice sunt publicate de cunoscuta editură Corint, editură specializată, de-a lungul timpului în redactarea de manuale de calitate, accesibile publicului larg.
 
Pentru cei care consideră că manualele de altădată erau mai bine structurate și în general, „mai serioase”, Librăria Delfin oferă un manual clasic de Biologie pentru clasa a VII-a, scos pe piață cu mai bine de douăzeci de ani în urmă, în 1998. Manualul vine în două forme, atât în limba româna, cât și în limba maghiară.
 
Ceva mai nou, din anul 2014, este manualul de de Biologie pentru clasa a XI-a. Acesta se adresează elevilor ce studiază la toate filierele, cât și elevilor de clasa a XII-a – filiera tehnologică, ruta progresivă de calificare prin școala de arte și meserii. Din colectivul de autori fac parte, alături de Cezar Niculescu, și profesorul universitar doctor Radu Cârmaciu, dr. Bogdan Voiculescu, dr. Carmen Sălvăstru și profesorul de grad I Dan Cristescu. Manualul reprezintă un ghid și un îndrumar fundamental, de bază, pentru elevii care doresc să se documenteze în acest domeniu de studiu al corpului și organismului uman, anatomia și fiziologia medicală.
 
Redactat într-o manieră unitară, compactă, dar ușor de parcurs, îmbină textele informative specifice disciplinei cu ilustrații detaliate, colorate, contribuind, astfel, la conceptualizarea unei viziuni realiste și exacte a materiei. Datorită limbajului accesibil, a rigorii științifice și a abordării originale, manualul este un instrument foarte util nu doar elevilor ci și cadrelor didactice, facilitându-le tehnicile de predare la oră. Toate capitolele din manual sunt concepute conform normelor metodologice și curriculare existente, acoperind în totalitate obiectivele programei de învățământ, manualul fiind aprobat prin Ordinul ministrului educației și cercetării în urma evaluării calitativ organizate de către Consiliul Național pentru Evaluarea și Difuzarea Manualelor și este realizat în conformitate cu programa analitică aprobată de Ministerul Educației în 2006. Manualul poate fi folosit inclusiv la pregătirea pentru examenul de admitere la facultățile care au ca probă de examen biologia umană.
 
Librăria Delfin pune la dispoziția celor interesați atât manualul propriu zis, cât și mai multe pachete pentru admiterea la Facultatea de Medicină, materiale didactice esențiale, precum manuale de chimie anorganică și organică, și un Compendiu, tot de la editura Corint, de anatomie și fiziologie a omului.
Compendiul, realizat de un colectiv de autori, inclusiv profesorul Niculescu, este conceput ca o prezentare sintetică a cunoștințelor pe care trebuie sa le acumuleze cel ce dorește să se pregătească cu seriozitate și să se perfecționeze într-unul din domeniile complexe și de mare interes ale biologiei. Cu o formă grafică de excepție, foarte detaliată, compendiul Cezar Niculescu anatomie, își propune să contribuie la desăvârșirea profesională a studenților și medicilor.
 
Compendiul poate fi consultat de elevii liceelor cu profil teoretic, interesați de studiul anatomiei și fiziologiei omului, de cei ai școlilor sanitare postliceale, sau de candidații care se pregătesc pentru examenul de admitere la facultățile de medicină.
 
Libraria Delfin pune la dispozitie carti de medicina la oferte adaptate pentru studenti si cadre medicale! 
Created in 0.043 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.