Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Florin Ionita

  • 39 cărți
Librăria Delfin sare în ajutorul elevilor de gimnaziu și liceu cu o gamă extinsă de manuale, cărți și culegeri de limba și literatura română de la editura Art Grup Educational concepute de cunoscutul profesor Florin Ioniță.
 
Fost profesor la Colegiul Național ”Iulia Hasdeu” din București și lector asociat în cadrul unui program masteral la Facultatea de Litere a Universității București, Florin Ioniță a colaborat la revistele Cahiers roumains d’études littéraires, România literară, Dilema (veche) și la suplimentul de post (tranziție) Vineri, Observator cultural, Limba și literatură. A publicat volume despre Ion Creangă și Emil Cioran și a îngrijit edițiile Mateiu I. Caragiale (Opere), Max Blecher (Opere I-III), Urmuz (Pagini bizare). Este, de asemenea, autor de manuale școlare.
 
În această ultimă calitate, Florin Ioniță a colaborat la redactarea de manuale pentru elevi, caiete ajutătoare (care suplimentează manualele școlare) și culegeri de texte pentru aprofundarea acestei materii atât de utile și dragi.
 
Pentru elevii de clasa a X-a care vor să studieze limba și literatura română manualul de la editura Art Educational, conceput de autorii Florin Ionita, Marilena Lascar, Liliana Paicu, Adrin Costache și Adrian Savoiu, este o alegere perfectă. Prin intermediul acestui manual autorii își propun să predea limba și literatura actuală, cu schimbările care au avut loc în ultimii ani și încearcă să-i facă pe elevi să se adapteze dinamicii și creativității acestei materii. Manualul propune o combinație de texte scrise de autori naționali consacrați, clasici, dar și contemporani, pentru a releva perspectivele și noile tehnici abordate. Autorii își doresc să contribuie, cu ajutorul manualului, la dezvoltarea personală a liceenilor.
 
Tot de același autor este și seria de Caiete inteligente care se adresează atât elevilor cât și profesorilor. Caietele sunt dedicate elevilor din clasele V-VIII și sunt concepute în conformitate cu programa școlară. Aceste caiete completează manualele cu exerciții variate, atât ca grad de dificultate, cât și ca fond, pentru a le permite elevilor să se autoevalueze și sa capete într-un mod eficient competențe și abilități adiacente celor dobândite în timpul orei de curs.
 
Exercițiile pot fi lucrate direct pe cele 160 de pagini ale caietului, testele sumative putând fi desprinse pentru a fi incluse în portofoliul educațional al elevilor. Materia a fost în așa fel distribuită, încât să răspundă unor ritmuri diferite, inclusiv pregătirii pentru olimpiadele școlare. Materialul a fost grupat în trei secțiuni, Literatură, Limbă română și Comunicare, iar autorii au avut în permanent în vedere modelul comunicativ și funcțional al programei.
Din gama de carti Florin Ionita se remarcă și cele care pregătesc elevii pentru examenul de bacalaureat. Ca element de noutate, volumul le pune la dispoziție elevilor, pentru început, numeroase aplicații (care urmăresc punctual fiecare dintre competențele specifice) și conținuturile asociate ce vor fi evaluate, prin intermediul cărora se recapitulează întreaga materie. Aplicațiile sunt urmate de un număr suficient de teste concepute după modelul subiectelor oficiale. Un alt element de noutate îl reprezintă și prezența unor activități de grup ce permit schimbul de idei și feedback-ul rapid.
 
Pentru elevii de gimnaziu există și o multitudine de manuale Florin Ionita care au scopul de a facilita pregătirea elevilor pentru Evaluarea Națională. Autorii le prezintă elevilor modalități de citire și interpretare a subiectelor și baremelor de notare pentru o raportare adecvată la cerințe, asigurându-le elevilor succesul la acest tip de examene. Lucrarea cuprinde 50 de teste elaborate după modelul oficial și soluțiile acestora.
Created in 0.057 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.