Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Mircea Ganga

  • 10 cărți
Librăria Delfin propune o gamă de manuale de matematică concepute de regretatul matematician Mircea Ganga. Născut pe 24 septembrie 1952, în județul Alba, acesta a absolvit Facultatea de Matematică – Fizică din București, unde a studiat patru ani, plus încă un an de specializare pentru a ocupa un post în industrie. A fost doi ani analist programator la Cabinetul Petrochimic Brazi, după care a ocupat prin concurs postul de profesor de matematică la Liceul „I. L. Caragiale” din Ploiești. În 1996 înființează editura MathPress. Între anii 2006 – 2008 renunță la catedră și se ocupă doar de editarea de manuale. Mircea Ganga moare la vârsta de 56 de ani, în 17 octombrie 2008.
 
Perfecte pentru elevii de liceu, manualele de matematică Mircea Ganga publicate de editura MathPress, impresionează prin claritatea ideilor exprimate, ceea ce face ca noțiunile dificile să poată fi ușor înțelese de elevi. Cărțile de clasele a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a pot fi folosite atât ca manuale, cât și pe post de culegeri de probleme. Având o formă grafică exemplară, manualele Ganga matematică sunt unele dintre cele mai valoroase de pe piață. La fiecare capitol sunt exerciții rezolvate, reprezentând modele de lucru. Prin folosirea acestor manuale, elevii de liceu nu mai au nevoie să apeleze la diverse culegeri de probleme auxiliare.
 
Toate manualele de matematică, inclusiv Ganga clasa 11, sunt împărțite în cărți școlare trunchi comun, pentru toate profilurile școlare și manuale curriculum diferențiat, în funcție de profilul liceului (M1, M2) și a numărului de ore studiate. Manualele au fost aprobate prin Ordinul ministerului Educației și Cercetării din anul 2006, în urma evaluării calitative organizate de către Consiliul Național pentru Evaluarea și Difuzarea Manualelor. Manualele sunt realizate în conformitate cu programa analitică aprobată prin Ordin al MEN. La editarea manualelor au fost consultați și profesorii de gradul I Radu Simion și Ion Nedelcu de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din Ploiești, prof. Ghiță Gheorghe de la Colegiul National “Mihai Eminescu” din Buzău și conf. univ. dr. Sorin Dăscălescu profesor la Facultatea de matematică din cadrul Universității din București.
 
Pentru toate clasele de liceu, alături de Mircea Ganga manual, Librăria Delfin propune și o serie de culegeri de probleme rezolvate, care suplinesc manualele și îi ajută pe elevi să înțeleagă mai bine procesele complexe și tehnicile folosite, pentru o aprofundare superioară a materiei.
Toate cărțile de matematică publicate de Mircea Ganga din oferta Librăriei Delfin pot fi găsite la reducere în anumite perioade, sprijinind prin acest demers pe toți cei care își doresc să studieze aceasta materie atât de indispensabilă formării intelectuale a omului.
Matematica poate fi o disciplina de studiu foarte utila pentru elevii de liceu și nu numai, deoarece sta la baza tuturor lucrurilor practice, precum și a disciplinelor din sfera educativa reala.
 
Modul în care Mircea Ganga alege sa transmita elevilor cunostintele sale de matematica, este  unic și în același timp plăcut, deoarece limbajul utilizat, precum și explicatiile abundente, pot fi pe înțelesul tuturor elevilor, indiferent de nivelul de pregătire acumulat.
Toate cărțile de matematica scrise de către Mircea Ganga contin exerciții rezolvate din abundenta, astfel încât elevii sa învețe metodele cele mai acesibile pentru a aborda cu succes problemele aparent complexe.
Created in 0.046 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.