Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Octavian Mandrut

  • 50 cărți
Librăria Delfin are spre comercializare, pentru cei pasionați de domeniul geografiei, o gamă foarte variată de manuale, atlase și culegeri create de cunoscutul profesor Octavian Mandrut, care vor ajuta la aprofundarea acestei materii extrem de frumoase și surprinzătoare. Octavian Mandrut este cercetător la Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad, cercetător la Institutul de Științe ale Educației, absolvent al Facultății de Geografie a Universității din București si autor de manuale și lucrări de Geografie.
 
Foarte variate, și totuși unitare, toate aceste auxiliare școlare te vor face să îndrăgești geografia și prin perseverență te pot ajuta să te angajezi pe viitor în domenii conexe precum agenții de turism sau în învățământ.
 
Pentru elevii care se pregătesc să dea materia geografie la examenele de bacalaureat, culegerea Mandrut de geografie este instrumentul ideal. Culegerile fac parte dintr-un ecosistem extins: manual, ghidul profesorului, atlase, dar pot fi utilizate și separat. Culegerile tratează noul curriculum şcolar pentru clasa a XII-a, Europa − România − Uniunea Europeană. În cadrul culegerilor se găsesc: elemente de reper pentru o mai bună localizare a fenomenelor, date de informare complementare, aproximativ 30 de teste constituite conform cerințelor examenului de bacalaureat și evaluării continue, cu trei tipuri de subiecte și baremul asociat testelor. Lucrarea propune o abordare nouă a procesului de evaluare bazată pe învățarea rațională a geografiei, satisfăcând cerințele disciplinei școlare, dar si pe cele ale exigentelor examenului de bacalaureat. Toate culegerile sunt avizate de Ministerul Educației Naționale. În plus, există și o culegere de teste ce tratează geografia României pentru evaluările naționale și tezele pentru gimnaziu.
 
Pentru profesori și pedagogi Octavian Mândruț a publicat un ghid metodologic ce se axează pe competențe în învățarea geografiei. Această lucrare are ca sistem referențial competențele-cheie europene și dezvoltă oportunitățile educaționale de atingere a acestor competențe pe care si le-a asumat geografia prin curriculum școlar. Ghidul facilitează trecerea de la o dimensiune formală -curriculum școlar- la una acțională, pragmatică, de organizare a instruirii - didactica geografiei. Lucrarea se adresează tuturor profesorilor de geografie care sunt preocupați de afirmarea propriei discipline școlare ca domeniu educațional semnificativ în contextul actual.
 
O lucrare complementară este și „Elemente de didactica aplicata a geografiei”. Autorii și-au propus sa ofere profesorilor de geografie din invatamantul universitar un sistem referențial, din domeniul geografiei școlare, axat pe problematica didacticii aplicate a geografiei.
Cunoscut în special pentru numeroasele atlase Octavian Mandrut a conceput o lucrare originală, de referință, un atlas geografic de buzunar, un instrument de lucru indispensabil oricărui cititor interesat de realitatile geografice ale lumii contemporane. Cuprinde peste 50 de hărți reprezentând continentele, precum si toate statele lumii. Constituie o sursa informațională complexa si accesibila prin datele geografice generale, hărți și index, satisfăcând exigențele unui modern atlas geografic
 
''Primul meu atlas geografic'' se adreseaza elevilor din ciclul primar interesati de geografie, putand fi utilizat nu numai in clasa a IV-a, pe parcursul intregului an scolar, ci si in continuare, in clasa a V-a. De asemenea, poate fi folosit de catre invatatori ca suport didactic pentru orele de geografie.
Un alt titlu re referință din categoria atlaselor școlare este și „România”, de la editura Corint, care incearca sa realizeze o sinteza cartografica actuala asupra geografiei Romaniei, cu o preponderenta destinatie scolara. El reprezinta o sursa importanta de pregatire cotidiana a elevilor din invatamantul preuniversitar și ajută la cunoasterea si intelegerea elementelor esentiale referitoare la geografia Romaniei.
 
Din oferta Librărie Delfin dedicate lui Octavian Mandrut se găsește, de asemenea, și o gamă variată de manuale pentru clasele III-XII.
Created in 0.065 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.