Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Valentin Balutoiu

  • 11 cărți
Valentin Balutoiu este un profesor cu experiență, cadru didactic la Colegiul Național „Carol I” din Craiova. Este absolvent al Universității din București și al Colegiului Național Frații Buzești din Craiova, fiind autor al mai multor manuale de istorie pentru gimnaziu și liceu.
Librăria Delfin vine în întâmpinarea mai multor generații de elevi pasionați de studiul istoriei, prin intermediul manualelor de clasa a IV-a, a V-a, a VI-a, a X-a și a XII-a de la Editura Didactică și Pedagogică sau Editura All.
 
Manualul de istorie de clasa a IV-a de la editura Didactică și Pedagogică vine însoțit de un caiet pentru elevi, care ușurează procesul de învățare al elevului și modalitatea de predare a profesorului.
 
Pentru clasa a V-a, manualul de istorie Balutoiu se remarcă prin interacțiune și asociativitate, fiind caracterizat prin gradul ridicat de accesibilitate al cunoștințelor, prin sistematizarea informaților, prin accentuarea participării active și conștiente a elevilor, solicitând astfel gândirea asociativă prin analiza comparativă a informaților prezentate, provenite din surse diverse.
 
Manualul vine acompaniat de un caiet al elevului, acesta fiind un ansamblu de aplicații, completări și alternative ale înțelegerii și asimilării datelor pe care le conține fiecare lecție din manual. Acest accesoriu didactic reprezintă un ghid eficace pentru aprofundarea materiei de studiu, având elemente utile, precum scheme, tabele cronologice, hărți, pentru ca elevii să deprindă o înțelegere adecvată, complexă și de lungă durată a materiei studiate. Caietul mai cuprinde și un glosar al termenilor care există în manual, anexe și întrebări de sinteză. Atât manualul cât și caietul elevului sunt redactate în concordanță cu programa școlară.
 
Tot pentru elevii de clasă a cincea, autorii Valentin Balutoiu și Maria Grecu au scos un manual de istorie care vine însoțit de un CD, care conține o variantă digitală a manualului tipărit, pentru un studiu al istoriei cât mai interactiv și complet.
Manualul Balutoiu istorie pentru clasa a VI-a de la editura All, a fost conceput pentru ca elevi să înțeleagă strânsa legătură și importanța factorilor politici, economici, culturali și sociali în conturarea proceselor istorice.
 
Manualul este structurat în trei părți: Lumea medievală, Nașterea lumii moderne și Epoca modernă. Având o alcătuire foarte elastică în cea ce privește informațiile prezentate, manualul este compus din textele propriu-zise, ușor de parcurs de către elevi, teme de autoevaluare pentru fixarea cunoștințelor, documente și izvoare istorice, hărți, ilustrații și diagrame pentru aprofundarea și asimilarea mai ușoară a informaților.
Toate manualele de clasa a X-a și de clasa a XII-a de la Editura Didactică și Pedagogică sunt bine întocmite, folosesc un limbaj pe înțelesul elevilor și sunt aprobate de Ministrul Educației Naționale.
 
În plus, profesorul Valentin Balutoiu, surprinde publicul avid de studii istorice cu lucrarea sa originală, intitulată „Istoria Românilor din Sudul Dunării”.
Autorul prezintă frământările care au marcat existența locuitorilor, atât români, cât și alte popoare, precum și relația lor de-a lungul veacurilor, din epoci antice, evul mediu, și până în epoca modernă. În carte sunt abordate subiecte precum: moștenirea tracică şi stăpânirea romană, influenta Bizanțului și a creștinismului răsăritean, rezistenta împotriva invaziei otomane, lupta pentru formarea statelor naționale.
Created in 0.042 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.