Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

101 dialoguri in libertate, volumul I - Cassian Maria Spiridon

101 dialoguri in libertate, volumul I - Cassian Maria Spiridon
Preț: 31,50 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 30 Oct. 2020
ISBN: 9789737691873
Anul publicării: 2007
Pagini: 352
Format: 13x20
Categoria: Beletristica
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE


Cassian Maria Spiridon e un fervent al fragmentului liric, al concentratului capabil a fixa poezia. Spatiul si timpul verbului se contrag astfel la minimalul semn al substantei, ungarettian urmarite in sensul unor fugitive contacte ale universului launtric cu cel exterior, inconjurate de magia tacerii. Pe deasupra oricarei dezvoltari, resimtite ca parazitare, fragmentul e suveran ca loc privilegiat al poeziei.
Daca Paul Valéry afirma ca partea cea mai profunda a omului e pielea sa, intelegem alarma nivelului senzorial, incordarea simturilor in vederea integrarii in real a fiintei. Se ajunge astfel la o poetica a simturilor. Aceasta restaureaza concretul in drepturile lui de atotputernica imaginea a lumii. Cassian Maria Spiridon traieste liric prin concret, inlocuind sublimarea experientelor sale sufletesti printr-o decupare ghidata de acuitatea contemplativa.
(Gheorghe Grigurcu)
 
Pozitia individuala a unui Cassian Maria Spiridon, interiorizat, divizat si iscoditor (dupa o copilarie frustrata), comporta stari de opozitie, accente de orgoliu si tentative (esuate) de initiere intr-un umanism fara tenebre. Cativa dintre contemporanii sai mai varstnici ii sunt aproape. (…) Problematizand, la modul inalt, dand prioritate cerebralitatii si incadrandu-se axial in fluxul psiho-nevrotic al momentului sau, Cassian Maria Spiridon opune decorativismului si transparentelor insemnele unei vieti interioare framantate. Poezia sa, de un lirism ideizat, e jurnalul superior-ceremonios al unui melancolic de extrema luciditate.
(Constantin Ciopraga)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.085 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.