Luna Iubirii
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

12 printese si imparatese adevarate - Florina Jinga

12 printese si imparatese adevarate - Florina Jinga
PRP: 49,00 lei (-15%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 41,65 lei
Diferență: 7,35 lei
Disponibilitate: în stoc
Livrare estimată: Vineri, 3 Feb. 2023
ISBN: 9786068832043
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 64
Format: 210x297
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

12 printese si imparatese adevarate

Din familie, Elena era o persoană de condiţie modestă (stabularia), fiica unui hangiu din numeroasele taverne (hanuri) care erau presărate de a lungul drumurilor romane din provinciile de est. În Imperiul Roman, în secolul al IV-lea, stabularia era o persoană de condiţie socială foarte umilă. Cu toate că nu i se cunoaşte descendenţa, Elena s-a remarcat printr-un caracter ireproşabil şi nepătat. Sfântul Ambrozie spunea despre Sfânta Elena că „Hristos a ridicat-o din obscuritate la putere”. La începutul secolului al V-lea, în Origo Constantini, Elena era denumită vilissima. Acest cuvânt arăta starea socială umilă a viitoarei împărătese. Doi istorici ostili politicii împăratului Constantin cel Mare, Filostorgiu şi Zosimus au căutat să discrediteze persoana şi viaţa Sfintei Elena, ca de altfel şi pe acelea ale împăratului însuşi. Date despre anii copilăriei şi ai adolescenţei nu găsim la niciun istoric. Ceea ce este important este faptul că era de o frumuseţe interioară şi exterioară care l-a fermecat pe Constantius Chlorus, la începutul carierei lui militare (268-272). Ea lucra probabil la un han, în Bitinia, poate chiar lângă Drepanum, când s-a întâlnit cu Constantius Chlorus, în jurul anului 270.

La 27 februarie 272/3, Elena a dat naştere fiului său, Constantin, la Naissus (Niş, Serbia) mai precis la Mediana. Aici şi-a trăit copilăria, în cadrul modest al vieţii de provincie, viitorul împărat Constantin şi aici Elena „l-a hrănit în dreapta credinţă”.

     Cuprins: 

- Printesa Apolinaria

- Imparateasa Teodora a II-a

- Printesa Dosida

- Imparateasa Alexandra

 -Imparateasa Elena

-Cneaghina Fevronia

-Imparateasa Ana

-Imparateasa Irina

-Printesa Casdoas

- Nana, Imparateasa Georgiei

-Teodora, Imparateasa lui Iustinian

- Imparateasa Teofana

Cartea contine 12 povestiri scrise de Florina Jinga si minunat ilustrate de Andrei Rosetti si Angela Hanc. Include CD mp3.

12 printese si imparatese adevarate

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1381 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.