Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Aduceri aminte. Eu, baschet, rezonanta magnetica - Liviu Mihail Giurgiu

Aduceri aminte. Eu, baschet, rezonanta magnetica - Liviu Mihail Giurgiu
-10%
Preț: 31,50 lei
35,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 16 Apr. 2021
ISBN: 9786067976243
Anul publicării: 2021
Pagini: 240
Format: 14x20
Categoria: Beletristica
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Cuvant de intampinare de Silviu Guga

Cartea contine fotografii din arhiva autorului.

Liviu Mihail Giurgiu nu este primul si nici ultimul autor de memorii, dar cartea lui este scrisa cu o sinceritate debordanta. A reusit sa scrie fara sa literaturizeze nimic, dar fara sa stirbeasca interesul celor ce vor sa‑i afle „inelele” vietii lui. Cu fictionalitatea zero a ramas loial lui insusi, dar si cititorilor sai. Cartea lui imi aminteste de Istoria vietii mele scrisa de Teodor Varnav in 1845, care este primul roman autobiografic din literatura noastra, pentru ca faptele si trairile nu sunt infrumusetate, sunt prezentate asa cum au fost ele, fara „vicleniile” scriitoricesti. Dar nostalgia strabate si crusta nonliteraturizarii si unda autoscopiei. Aducerile aminte ale lui Liviu Mihail Giurgiu sunt adesea atat de nostalgice, incat emotioneaza si creeaza empatie. (Silviu Guga)

Dragii mei cititori, imi permit sa va amintesc existenta unei vorbe in viata asta: trebuie sa plantezi un pom, sa faci un copil si sa construiesti o casa. Se spune ca acestea sunt reperele unei vieti de om traite cu inteles si coordonatele dupa care suntem evaluati la sfarsitul vietii. Ei bine, eu am plantat un pom, am facut cu ajutorul Micai doi copii si familia, prin bunicul Alexandru, a construit nu o casa oarecare, ci Casa Domnului, biserica din Luncoiu de Jos. (Liviu Mihail Giurgiu)

 

LIVIU MIHAIL GIURGIU s-a nascut la 11 februarie 1944, in Luncoiu de Jos, judetul Hunedoara. Este doctor in fizica cu distinctia Magna Cum Laude si absolvent al Facultatii de Fizica din Cluj-Napoca. Intre 1968 si 1976 a fost fizician principal la Universitatea Babes-Bolyai, iar intre 1976 si 2007, cercetator principal la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice si Moleculare si sef al laboratorului „Fizica Sistemelor Nanostructurate Multifunctionale”. Intre 1973 si 1974 a fost specialist researcher la Departamentul de Chimie al Universitatii Michigan (SUA), intre 1982 si 1984, cercetator invitat la Institutul de Fizica Moleculara din Poznań (Polonia), iar intre 1992 si 2003, profesor invitat la Institutul de Fizica al Universitatii din Stuttgart (Germania). Ulterior, intre 2003 si 2007, a fost profesor invitat la Graduate College on Magnetic Resonance din cadrul aceleiasi Universitati si la Centrul National pentru Cercetare Stiintifica „Demokritos” din Atena (Grecia).
Este membru al Grupului European AMPERE de Rezonanta Magnetica, al Societatii Internationale ISMAR, al Consortiului Balcanic COSENT de materiale nanostructurate si nanotehnologii si al Societatii Romane de Fizica.
A obtinut, in 1992, Premiul HERAEUS pentru rezultatele din domeniul rezonantei magnetice, acordat de Institutul de Fizica 2 al Universitatii Stuttgart.
Detinator al unui brevet de inventie, nr. 76094/ 29. 11. 1980, pentru „Material pentru imbinare si etansare a electrodului central pentru bujii si etansarea bujiilor si procedeu de obtinere a acestuia”. A pus bazele si a dezvoltat patru directii de aplicare a spectroscopiei RES, cu impact deosebit pe plan national si international.
A fost directorul a 12 proiecte si granturi de cercetare si coordonatorul grupului de cercetare in trei proiecte europene si trei acorduri de cooperare interguvernamentala.
A publicat peste 60 de articole si comunicari, dintre care 40 de lucrari au aparut in reviste cotate ISI. Co-autor al cartii Dinamica de spin investigata prin RES in manganiti cu magnetorezistenta colosala (Editura Presa Universitara Clujeana, 2009) si al capitolului „Nanostructured Polypyrrole and Composites” din cartea Polymeric Nanostructures and their Applications, (Ed. H. S. Nalwa, American Scientific Publishers, ISBN: 1-58883-068-3, 2006).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.105 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.