Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Amenajarea turistica a teritoriului - Andreea-Mihaela Baltaretu

Amenajarea turistica a teritoriului - Andreea-Mihaela Baltaretu
-10%
Preț: 42,30 lei
47,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 27 Feb. 2020
ISBN: 9786065916647
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 373
Categoria: Stiinte

DESCRIERE

Gestionarea spatiala a teritoriului se realizeaza prin intermediul amenajarii teritoriului si urbanismului, domenii cu implicatii majore asupra dezvoltarii spatiale echilibrate, conservarii patrimoniului, imbunatatirea conditiilor de viata in localitatile urbane si rurale.
Amenajarea turistica a teritoriului este un domeniu particular, complex si coerent al procesului de amenajare a teritoriului in general. Durabilitatea oricarei actiuni intreprinse in prezent atat la nivel macro cat si la nivel microeconomic este o cerinta de mare actualitate a societatii contemporane, deci si a procesului de amenajare.
Principiile directoare pentru dezvoltarea teritoriala durabila a continentului european tin cont, in sensul conceptului de dezvoltare durabila, de nevoile tuturor locuitorilor regiunilor europene fara a compromite drepturile fundamentale ale generatiilor viitoare. Prin respectarea principiilor de amenajare a teritoriului si urbanism se contribuie la cresterea economica durabila si la crearea de locuri  de munca, precum si la dezvoltarea sociala si ecologica in toate regiunile.
Lucrarea de fata se adreseaza tuturor celor care studiaza sau profeseaza direct sau indirect in domeniul amenajarii teritoriului si turismului. Este vorba de studenti, masteranzi, cadre didactice, cercetatori, angajati ai diverselor firme de profil. Concret, segmentul de adresare este format din studentii de la cursurile de zi, frecventa redusa, programele de masterat si invatamant deschis la distanta din cadrul facultatilor de profil in scopul insusirii aspectelor teoretice si practice specifice domeniului abordat. De asemenea, este un ghid util si pentru ceilalti studenti si masteranzi in activitatea de cercetare stiintifica, in cea de intocmire a lucrarii de licenta si disertatie si de pregatire a examenului de licenta si disertatie. Cartea abordeaza in continutul sau o gama larga de probleme legate de particularitatile procesului de amenajare turistica.
Cerinta majora a epocii pe care o traim este respectarea principiilor de amenajare durabila a teritoriului, indiferent de destinatia acestuia, astfel incat, pe termen lung, sa fie reduse sau chiar eliminate conflictele spatiale dintre oameni si componentele mediului.
Autoarea

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.074 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.