Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Arborele Gnozei - Editia a II-a (Ioan Petru Culianu)

Arborele Gnozei - Editia a II-a (Ioan Petru Culianu)
-20%
Preț: 27,96 lei
34,95 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9734600540
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 384
Format: 130x200 mm.
Categoria: Spiritualitate
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Lucrarea de fata este ultima pe care Ioan Petru Culianu a pregatit-o pentru tipar (a aparut postum, in 1992) si avea sa devina nu doar „o versiune integral revizuita“ a Gnozelor dualiste..., ci o carte noua si revolutionara, in care apare conturata metoda lui numita morfodinamica. Analizind un material istoric urias, acela al curentelor religioase dualiste, de la gnosticism la catharism, Culianu descopera postulatele comune ale doctrinelor lor si defineste aceste curente drept „obiecte ideale“. Teoretic, in lumina morfodinamicii, orice alcatuire a mintii umane este predictibila, inclusiv mecanismele de functionare ale mintii insesi. Temporalitatea si jocurile de putere ale istoriei apartin unor dimensiuni diferite ale realitatii – dar jocurile de putere pot interveni oricind brutal, tragic, in jocurile mintii.
 
Traducere de Corina Popescu.

Cuprins: Dualismul: o cronologie - Mituri despre gnosticism: o introducere - Mitul gnostic 1: Intelepciunea cazuta - Mitul gnostic 2: Demiurgul ignorant - Abolirea Legii si a Tatalui real: Marcion din Sinope - Mitul maniheist - Paulicianismul sau marcionismul popular - Bogomilismul: un pseudodualism - Cele doua religii ale catharilor - Arborele Gnozei - Nihilismul modern.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.049 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.