Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Asistenta sociala a grupurilor de risc (Doru Buzducea)

Asistenta sociala a grupurilor de risc (Doru Buzducea)
-20%
Preț: 63,96 lei
79,95 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789734602773
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 896
Format: 160x235 mm.
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Asistenta sociala a grupurilor de risc reuneste studiile pe diverse arii de interventie profesionala ale unor specialisti in domeniu - cadre didactice, cercetatori si practicieni. Volumul este o marturie a ceea ce s-a realizat in Romania in domeniul asistentei sociale a grupurilor de risc, constituind un instrument util pentru practicieni si studentii la facultatile de profil. In prima parte sint grupate capitole referitoare la necesitatile actuale ale asistentei sociale din Romania, precum reglementarea profesiei de asistent social, protectia copilului, asistenta sociala centrata pe familie, protectia si ocrotirea copiilor abandonati, familia copilului cu dizabilitati, adoptia copiilor. Urmeaza un set tematic centrat pe grupuri de risc ridicat: violenta domestica, persoane virstnice, someri, persoane care au comis infractiuni, consumatori de droguri si practicante ale sexului comercial, HIV/SIDA, traficul de fiinte umane, refugiati si imigranti, criminalitatea transfrontaliera. Capitolele finale sunt centrate pe serviciile de consiliere si terapie, serviciile de probatiune, tehnicile de comunicare, drepturile omului, cultura organizationala, evolutia serviciilor sociale, furnizorii de servicii, managementul institutiilor de asistenta sociala si economie sociala.
 
Prefata de Malcolm Payne

Cuprins:
O lume in transformare: grupuri de risc, pierderi, traume si suferinte - Asistenta sociala centrata pe familie - Protectia si ocrotirea copiilor abandonati - Familia copilului cu dizabilitati: aspecte privind calitatea vietii - Violenta in relatia de cuplu: aspecte psihosociale - Asistenta sociala a persoanelor virstnice - Asistenta sociala a somerilor in Romania - Serviciile de probatiune din Romania - Aspecte privind asistenta refugiatilor - Furnizori de servicii sociale in Romania: organizatiile celui de-al treilea sector - Managementul institutiilor de asistenta sociala.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.061 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.