Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Basarabia e Romania - Marius Dorin Lulea

Basarabia e Romania - Marius Dorin Lulea
Preț: 18,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 13 Apr. 2021
ISBN: 9786069940600
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 102
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Romania are un singur proiect de tara si trebuie sa fim perseverenti si sa asteptam momentul oportun. Insa, sa nu uitam ca evenimentele se pot determina si noi trebuie sa lucram in acest sens. Nu trebuie sa privim momentele in care am fost slabi decat prin prisma marilor evenimente istorice care au urmat. Sa nu uitam ca in anul 1848 revolutiile fusesera aparent infrante, dar aceeasi oameni la doar 11 ani distanta aveau sa formeze statul roman modern si in scurt timp sa ii obtina si independenta(1877-1878). Sa nu uitam situatia dramatica in care ne-am aflat in anul 1917, cand armata si administratia romana erau restrase intr-o mica bucatica de Romania, la nord de Siret. Cat de grele pareau acele vremuri! Si totusi le-am trecut cu rapiditate pentru ca o mobilizarea a natiunii romane sa duca la unirea dintre Basarabia si Romania pe 27 martie 1918 si apoi, pe 1 decembrie 1918 la alipirea de drept a Transilvaniei locuite majoritar de catre romani.
Sa nu uite romanii ca inainte de 1989 o mica tara romaneasca scria inca cu litere chirilice si ca era interzis sa spui ca esti roman, pentru ca astazi in Republica Moldova peste jumatate de romani sa dobandeasca de drept cetatenia statului Romania. Este dreptul lor, asa cum cetatenia este dreptul fiecarui roman.

Unirea Basarabiei cu Romania face parte din proiectul de tara construit dupa 1821 si cizelat prin evenimentele din 1848 si 1859: existenta unui singur stat format din teritorii locuite majoritar de catre romani si care sa deserveasca interesele romanilor.

La momentul de fata peste Prut sunt trei milioane de romani pe care trebuie sa ii aducem acasa, dar trebuie sa ne asiguram ca Romania este un stat pentru romani si nu unul indreptat impotriva noastra

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.097 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.