Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Bazele contabilitatii - Vasile Bleotu, Maria Tilea

Bazele contabilitatii - Vasile Bleotu, Maria Tilea
-5%
Preț: 38,00 lei
40,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 27 Noi. 2020
ISBN: 9786066474955
Anul publicării: 2013
Pagini: 352
Categoria: Stiinte
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Contabilitatea este o stiinta si un important domeniu al practicii sociale. Desi foarte veche, ca activitate practica, contabilitatea incepe sa se contureze ca stiinta odata cu aparitia primei carti de contabilitate, in anul 1494, la Venetia, autor Luca Paciolo.

O caracterizare sintetica si deosebit de expresiva cu privire la valentele functionale ale contabilitatii ne-a lasat, cu aproape 80 de ani in urma, cunoscutul om de stiinta J. Fr. Schar, notand un moto la lucrarea sa „Buchhaltung und Bilanz”: „Contabilitatea este judecatorul nepartinitor al trecutului, ghidul necesar al prezentului si consilierul nepartinitor al viitorului, in fiecare intreprindere”.

Studierea contabilitatii, ca stiinta, presupune si studierea pe baza de documente a originii si stadiilor de evolutie a acesteia, de la primele insemnari contabile, pana la contabilitatea actuala. Astfel, studiind trecutul ei se constata ca in toate epocile istorice s-a simtit nevoia contabilitatii pentru a evidentia, sistematiza, controla, analiza si interpreta fenomene legate de activitatea economica a societatii omenesti, devenind indispensabila pentru intreprindere ca titulatura de patrimoniu.

Aprecieri in aceasta privinta au facut nu numai specialisti in domeniu, ci si oameni de diferite preocupari care au reusit sa inteleaga stiinta contabilitatii. Astfel, Goethe, mare poet si ganditor, aprecia intr-una din operele sale: „ea (contabilitatea) este una din cele mai sublime creatiuni ale geniului uman… fiind o oglinda a trecutului si o calauza a viitorului”.

La redactarea lucrarii ne-am folosit de o bogata legislatie si literatura straina, dar mai ales autohtona. Adresam multumiri normalizatorilor romani pentru straduinta lor de a crea si apoi perfectiona un sistem contabil competitiv.

Apreciem, de asemenea, interesul si competenta profesionala a specialistilor din invatamant, cercetare si practica in domeniul contabil pentru cartile, studiile si punctele de vedere proprii care au vazut lumina tiparului, pana acum, si care ne-au fost de un real folos in redactarea lucrarii. Ne-am bucurat de sprijinul calificat al editurii, tipografiei, redactorului si procesorilor de text care s-au ingrijit de pregatirea operativa si aparitia in cele mai bune conditii a lucrarii, drept pentru care le multumim.

In sfarsit, multumim, aprioric, cititorilor nostri, elevi si studenti, cadre didactice, specialisti care vor avea rabdarea si interesul sa lectureze si sa foloseasca ceasta carte. Suntem constienti de faptul ca lucrarea de fata poate fi imbunatatita, ca poate face obiectul unor reflectii critice, unor sugestii si propuneri. De aceea, vom fi recunoscatori tuturor pentru recomandarile transmise pe care le asteptam cu atentia cuvenita si pe care le vom receptiona cu placere si distinsa consideratie si le vom avea in vedere la o eventuala noua editie.

Bucuresti, 2009
Autorii

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.108 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.