Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Capitalism si filosofie - Cristinel Trandafir

Capitalism si filosofie - Cristinel Trandafir
Preț: 60,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 14 Apr. 2021
ISBN: 9786063708428
Anul publicării: 2020
Pagini: 160
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Plecand de la un acord metodologic cu traditia de idei a Scolii Austriece de Stiinte Sociale si de la lectura atenta a operelor lui Carl Menger, Ludwing von Mises, F. Hayek, I. Kirzner, Rothbard, Karl Popper ori Milton Friedman, volumul Capitalism si Filosofie strange laolalta 7 articole dedicate analizarii legaturii istorice si functionale existente intre capitalism, inteles ca sistem social fondat pe principiul moral al proprietatii private asupra mijloacelor de productie, si scolile umaniste, in particular cele de filosofie, scoli care prin natura lor au fost si sunt destinate a provoca si intretine spiritul civic si antreprenorial in cadrul unei societati deschise. Cele 7 articole ale acestui volum au fost publicate in majoritatea lor intre anii 2016-2018 in Revista Ramuri, revista editata de Uniunea Scriitorilor din Romania si reprezinta o incercare a autorului de a aplica principiile praxiologice si economice ale individualismului metodologic la studierea sistematica a institutiilor si fenomenelor culturale.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.093 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.