Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Ce se intampla cu cei ce n-au auzit Evanghelia? – 3 conceptii - John Sanders

Ce se intampla cu cei ce n-au auzit Evanghelia? – 3 conceptii - John Sanders
-10%
Preț: 54,00 lei
60,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 30 Noi. 2020
ISBN: 9789738461154
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 233
Categoria: Religie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Care este soarta celor care mor fără să fi auzit vreodată Evanghelia lui Hristos? Sunt toţi „păgânii“ pierduţi? Există vreo şansă ca oamenii care nu au auzit niciodată despre Isus să fie mântuiţi?

Cum mai putem să susţinem că Dumnezeu este atotbun, atotcunoscător şi atotputernic, dacă Isus este singurul Mântuitor şi nimeni nu este mântuit decât prin El? Dacă Dumnezeu a hotărât că Isus este singurul mijloc pentru mântuirea oamenilor, acest lucru nu ridică semne de întrebare cu privire la bunătatea, puterea şi cunoaşterea lui Dumnezeu? Care este soarta celor care mor fără să fi auzit vreodată Evanghelia lui Hristos? Sunt toţi „păgânii“ pierduţi? Există vreo şansă ca oamenii care nu au auzit niciodată despre Isus să fie mântuiţi?

Astfel de întrebări aduc în atenție una dintre cele mai greu de înţeles, mai provocatoare şi mai persistente probleme cu care s-au confruntat creştinii. Cele două credinţe centrale ale creştinismului, şi anume dorinţa lui Dumnezeu de a mântui şi Isus ca unicul Mântuitor (finalitatea şi particularitatea mântuirii) constituie limitele în cadrul cărora vor fi dezbătute răspunsurile propuse la complexa problemă a sorții celor neevanghelizaţi. Fiecare dintre cei trei autori care şi-au adus contribuţia la acest volum, deși refuză să sacrifice importanţa supremă a lui Isus Hristos pe altarul pluralismului modern, răspund diferit. Nash susţine concepția numită „teoria ispăşirii limitate (sau definite)“, conform căreia Isus a murit pentru un anumit grup de oameni, cei aleşi. Fackre şi Sanders, pe de altă parte, susţin concepția cunoscută ca „teoria ispăşirii nelimitate (sau nedefinite)“, conform căreia Isus a murit pentru toți oamenii, fie ei creştini sau necreştini.

  • Ronald Nash expune o teorie pe care el o denumeşte restrictivism. Conform acestei teorii, Dumnezeu oferă mântuire doar în Isus Hristos şi, pentru ca un om să fie mântuit, trebuie să ia cunoştinţă de lucrarea lui Hristos şi să creadă în Isus înainte de a muri. Dumnezeu a rânduit, în autoritatea Sa divină, mijloacele prin care poate fi mântuit un om, și anume, doar prin mesajul Evangheliei – altă posibilitate nu există.
  • John Sanders adoptă o poziţie cunoscută drept inclusivism. Conform acestei teorii, Dumnezeu îi mântuieşte pe oameni doar datorită lucrării lui Hristos, însă un om ar putea fi mântuit chiar şi în cazul în care nu cunoaște nimic despre Hristos. Dumnezeu le oferă oamenilor mântuirea, dacă îşi exercită credinţa în Dumnezeu, așa cum li S-a revelat lor prin creaţie şi prin providenţă.
  • Gabriel Fackre propune o teorie pe care el o numește teoria perseverenţei divine (numită uneori şi teoria evanghelizării post-mortem). În conformitate cu această teorie, celor care mor fără să fi auzit Evanghelia li se oferă ocazia de a fi mântuiţi după moarte. Dumnezeu nu condamnă pe nimeni înainte de a vedea cum Îi răspunde persoana în cauză lui Hristos.

Scopul acestei cărți este să-i ajute pe cititori să devină mai bine informaţi cu privire la opiniile, întrebările şi versetele de bază care au relevanţă în privinţa subiectului discutat. Cei care vor dori să cunoască mai mult, vor găsi și o listă de lecturi suplimentare. Autorii nu consideră că dețin ultimul cuvânt cu privire la tema abordată, dar își prezintă punctul de vedere cu încredințarea că argumentarea oferită, precum și reacțiile la pozițiile adoptate de ceilalți coautori vor fi de folos celor care se confruntă cu această problemă atât de controversată să își clarifice propria poziția, dar și să înțeleagă mai bine de ce alții sunt de altă opinie.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.114 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.