Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
Cine sunt eu - Ramana Maharshi
23,40 lei
26,00 lei (-10%)

Cine sunt eu - Ramana Maharshi

Cine sunt eu - Ramana Maharshi
-10%
Preț: 23,40 lei
26,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9789731114583
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 160
Categoria: Spiritualitate

DESCRIERE

Cine sunt eu - Ramana Maharshi 
 
In dimineata urmatoare, pentru prima oara de cand sedeam in fata lui [Bhagavan Ramana Maharshi] in sala, am incercat sa-i urmez invatatura si sa practic interogatia (vichara) "Cine sunt eu?". Am crezut ca eu fusesem cel ce decisese. Nu am realizat de la inceput ca ceea ce m-a vitalizat si mi-a determinat schimbarea de atitudine a fost initierea prin privire. Auzisem intr-adevar numai vag de aceasta initiere si nu dadusem mare atentie celor auzite. Doar mai tarziu am aflat ca si alti discipoli avusesera experiente similare si ca aceste experiente le marcasera si lor inceputul adevaratei sadhana sub indrumarea lui Bhagavan.
Cu timpul iubirea si devotiunea mea pentru Bhagavan s-au adancit. Am inceput sa traiesc cu un ritm de fericire in inima, simtind binecuvantarea si misterul celui care era guru-ul meu, repetandu-mi ca pe un cantec de iubire ca el era guru-ul meu, legatura intre cer si pamant, intre Dumnezeu si mine, intre Existenta fara forma si inima mea. Am devenit constient de uriasa gratie a prezentei sale.
... Indrumarea lui fara cuvinte era perpetua, puternica si subtila. Poate ca suna ciudat pentru o minte occidentala, insa guru-ul invata prin tacere. Aceasta nu inseamna ca nu intentiona sa raspunda cu toata seriozitatea intrebarilor sincere, ci ca adevaratele invataturi nu constau in explicatii, ci in influenta prin tacere; alchimia lucra direct in inima.
Arthur Osborne
*
Ceea ce exista cu adevarat este doar Sinele. Lumea, sufletul individual si Dumnezeu sunt aparente in el, precum argintul in sidef; acestea trei apar si dispar simultan. Sinele exista acolo unde nu mai exista absolut de loc gandul "Eu". Aceasta se cheama Tacere. Sinele insusi este lumea; Sinele insusi este "Eu"; Sinele insusi este Dumnezeu - totul este Sinele.
Sri Ramana Maharshi
CUPRINS
Arthur Osborne – RAMANA ARUNACHALA
Cuvant inainte - O explicatie despre cum a ajuns sa fie scrisa aceasta carte
CAPITOLUL I: Ramana Arunachala
CAPITOLUL II: Omul care a fost Ramana
CAPITOLUL III: Calea directa
CAPITOLUL IV: Arunachala Ramana
CAPITOLUL V: Marturie literara
CAPITOLUL VI: Afinitate cu budismul
CAPITOLUL VII: Ramana Sad-Guru
Sri Ramamana Maharshi -CINE SUNT EU?
(Varianta 28 intrebari-raspunsuri)
Introducere
CINE SUNT EU? – varianta intrebare-raspuns
Sri Ramana Maharshi - CINE SUNT EU?
(Varianta eseu)
Introducere
Cine sunt eu? – varianta eseu
Glosar

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.040 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.