Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Competitia politica in Romania - Adrian Miroiu, Serban Cerkez

Competitia politica in Romania - Adrian Miroiu, Serban Cerkez
-5%
Preț: 9,49 lei
9,99 lei (-5,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 28 Sep. 2020
ISBN: 9789734638031
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 288
Format: 130x200 mm.
Categoria: Stiinte Umaniste
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Competitia politica reprezinta una dintre caracteristicile fundamentale ale unei societati democratice, iar cunoasterea sistemului institutional, a comportamentului partidelor si votantilor este esentiala pentru a intelege viata politica a unei tari. Volumul analizeaza diferite fenomene asociate competitiei politice, punind accent pe realitatea romaneasca de dupa 1990. Studentii si profesorii de la facultatile de stiinte politice, analistii si specialistii in domeniu gasesc informatii actualizate cu privire la rationalitatea comportamentului de vot, constringerile ce limiteaza capacitatea actorilor politici de a se uni in cadrul unor coalitii de guvernare sau modul in care schimbarea regulilor de vot si componenta etnica influenteaza preferintele alegatorilor.

Cuprins: Influenta incertitudinii asupra competitiei politice • Modele spatiale ale competitiei electorale • Competitia intra- si interpartinica in alegerile parlamentare din 2008 si 2012 din Romania • Cartelizarea sistemelor de partide din Europa Centrala si de Est: o analiza comparativa a cazurilor roman si maghiar • Formarea guvernelor minoritare in Europa Centrala si de Est • Modelul actorilor cu putere de veto si relatiile institutionale dintre partidele politice in administratia locala • Un experiment privind regulile de vot la alegerile locale din Chisinau - Republica Moldova • Competitivitatea sistemului de partide la nivel local, 1996-2012: de la echilibru la monopol politic • Alegerile din Dobrogea postcomunista, 1992-2012
 

SERBAN CERKEZ este doctor in stiinte politice la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) din Bucuresti. In prezent este cadru didactic asociat la SNSPA. A publicat o serie de studii de specialitate in volume colective si un volum de autor - Grupurile de interese si politicile publice. Modele de agregare a revendicarilor sociale (Polirom, 2010).
 
Adrian Miroiu este profesor de stiinte politice in cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA), doctor in filosofie al Universitatii din Bucuresti. Domenii de interes: teorie politica, politici publice, teoria alegerii sociale. Dintre cartile publicate mentionam: Filosofie fara haine de gala (ALL, 1998), Argumentul ontologic: o cercetare logico-filosofica (ALL, 2002), Politici publice (Politeia, 2002), Fundamentele politicii. I. Preferinte si alegeri colective (Polirom, 2006), Fundamentele politicii. II. Rationalitate si actiune colectiva (Polirom, 2007), Introducere in filosofia politica (Polirom, 2009), Universitatea romaneasca azi (in colaborare cu Bogdan Florian, Tritonic, 2015) si Fuga de competitie. O perspectiva institutionala asupra societatii romanesti (Polirom, 2016).
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.058 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.