Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Conditia mesianica in romanul crepuscular - Andreea Heller-Ivancenko

Conditia mesianica in romanul crepuscular - Andreea Heller-Ivancenko
-20%
Preț: 28,00 lei
35,00 lei (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 10 Apr. 2020
ISBN: 9786060231431
Editura:
Anul publicării: 2020
Categoria: Filosofie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Andreea Heller-Ivancenko (n. 1975, Cluj-Napoca) a obtinut titlul de doctor in filologie in cadrul Facultatii de Litere, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, in anul 2017. A scris cronica literara, studii si eseuri in Revista Steaua, Transilvania, The Journal of Romanian Literary Studies (JRLS) si Caietele Echinox.

La origine, o excelenta lucrare doctorala, Conditia mesianica in romanul crepuscular este nu doar o carte de referinta pentru comparatismul literar de la noi, ci si un stimulator de reflectie mai larg, oferit de dubla deschidere propusa de lucrare: una teoretica (asteptarea si functia mesianica) si alta de camp al cuprinderii (romanul crepuscular). Formatia profesionala complexa a Andreei Heller-Ivancenko, interesul sau pentru un studiu sistematic in domeniul filosofiei si teologiei, valideaza fundamentul ideatic pe care se construieste interpretarea romanelor a patru mari autori de limba germana: Robert Musil, Hermann Broch, Franz Kafka si Heinrich Böll.

Articuland fenomenul asteptarii si al functiei mesianice cu modernitatea literara, critica si teoretica a romanului crepuscular, in contexte istorice distincte, aceasta cercetare developeaza clar si expresiv, printr-o adecvare metodologica optima si cu o mare capacitate speculativa, o dimensiune inconturnabila a literaturii europene din secolul XX. – Adriana Babeti

Lucrarea de fata, foarte rafinata si racordata la bibliografia filosofica in domeniu, este stratificata pe paliere si dosare aplicate, gandite ca niste studii de caz laborioase. Cititorul are la indemana un mozaic elevat si suplu, cu impact filosofic, teoretic si literar. Travaliul autoarei este unul impresionant ca anvergura speculativa. Predilectia sa pentru filosofie si arsenal conceptual a coagulat atat o sinteza teoretica remarcabila, cat si o analiza minutioasa, chiar abisala uneori. – Ruxandra Cesereanu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.077 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.