Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Copilaria si adolescenta. Provocari actuale in psihologia educatiei si dezvoltarii - Georgeta Panisoara, Dorina Salavastru, Laurentiu Mitrofan

Copilaria si adolescenta. Provocari actuale in psihologia educatiei si dezvoltarii - Georgeta Panisoara, Dorina Salavastru, Laurentiu Mitrofan
-5%
Preț: 42,70 lei
44,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 5 Mar. 2020
ISBN: 9789734660162
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 312
Format: 160x235 mm.
Categoria: Stiinte Umaniste

DESCRIERE

Numeroase studii de psihologie si stiintele educatiei sustin ca o parte dintre problemele cu care se confrunta scoala in prezent sint generate de concentrarea exclusiva pe scopurile academice, pe abilitati. Elevii care nu pot obtine performante de nivel inalt isi pierd interesul si dezvolta comportamente dezadaptative sau se autoexclud din mediul scolar.

Volumul analizeaza principalele probleme ale copilariei si adolescentei, precum experienta fricii, sexualitatea, dependenta de internet, preocuparea pentru aspectul fizic sau relatia parinte-copil, subliniind nevoia de reformare a scolii in directia adecvarii la nevoile actuale ale elevului. Elevul traieste intr-o societate caracterizata de multiple probleme, de schimbare si dezvoltare accelerata, iar adaptarea si integrarea cu succes in aceasta societate reprezinta provocari din ce in ce mai mari.
Posibilele solutii propuse includ concentrarea scolii pe starea de bine a elevului, pe dezvoltarea afectelor pozitive si a strategiilor de coping, utilizarea umorului in educatie, sprijinirea elevului atit in descoperirea si dezvoltarea resurselor proprii, cit si in consolidarea responsabilitatii si a increderii in sine.

Din cuprins:

•Experienta fricii in copilaria timpurie si ecoul sau in procesul de maturizare
• Sexualitatea la copii si adolescenti
• Imaginea corporala si idealul de feminitate al adolescentelor in generatia digitala
• Dependenta de internet. Efecte psihologice in rindul adolescentilor
• Rolul mitologiilor familiale si comunitare in psihodinamica relatiei parinte-copil
• Parentingul la distanta: parinti divortati, imigranti sau absenti
• Psihologia pozitiva in educatie
• Coaching-ul scolar
• Rezilienta in context familial si scolar
• Emotiile in mediul scolar
• Umorul in educatie
• Creativitatea. Perspective actuale
• Perspective teoretice asupra cauzelor bullying-ului scolar
 

Georgeta Panisoara este conferentiar universitar doctor abilitat in Departamentul de Psihologie, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti. Este doctor in psihologie din 2006, conduce doctorate din 2016. Sustine cursuri de psihologia invatarii, educatiei, motivare, managementul resurselor umane, dezvoltare emotionala, comunicare verbala si nonverbala etc. Coordoneaza colectia „Psihologia copilului & Parenting” a Editurii Polirom. A scris numeroase volume de succes, dintre care amintim: Managementul resurselor umane (trei editii; Polirom, 2004, 2005, 2016), Motivarea eficienta (Polirom, 2005), Psihologia copilului modern (coord.; Polirom, 2011), Medaliile succesului (2013, 2014). A participat la numeroase granturi si conferinte nationale si internationale; sustine workshopuri, webinare si programe de training. Autor de jocuri educationale (Provocarea emotiilor, 2017, Personality Game, 2018). 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.058 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.