Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Din adnotarile unui scelerat - Gabriel Diradurian

Din adnotarile unui scelerat - Gabriel Diradurian
-5%
Preț: 27,36 lei
28,80 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 16 Apr. 2021
ISBN: 9786066641111
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 360
Categoria: Beletristica
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Scris pe durata a patru decenii, romanul „Din adnotarile unui scelerat” de Gabriel Diradurian este coloana vertebrala a literaturii acestui autor cu un destin sinuos si dramatic. Geneza primei versiuni a avut loc in 1973, sub titlul „Cabotinul”. In 1975, manuscrisul „Cabotinul” – la jumatate decat e acum – cu un continut incomod si exploziv, e predat, printre altele, editurii Cartea Romaneasca. In 1977 va fi respins printr-un referat politic negativ, ceea ce-l motiveaza suplimentar pe autor sa paraseasca tara. In 1979, textul izbuteste sa apara sub acelasi titlu la o editura obscura din Los Angeles. Dupa unsprezece ani, o noua versiune in limba engleza, „From a Scoundrel’s Notes”, vede lumina tiparului tot in Los Angeles, sub titlul (pe care il reproduce in traducere) „Din intamplarile unui scelerat”. Urmeaza intoarcerea in tara a scriitorului si noua odisee a romanului, mult augumentat si rescris – dar aceasta e deja o alta poveste. Iar acum, dupa 40 de ani de la prima elaborare, „Sceleratul” intra din nou in circuitul literar. Putem vedea in el ceea ce este de fapt – o carte de vizita si un volum fanion. Cei care inca nu l-au descoperit pe acest scriitor existentialist, un adevarat „om din subterana”, vor trebui – pentru o receptare ideala – sa inceapa cu lectura prezentului roman si sa incheie tot cu ea. Paul Cernat

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.110 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.