Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Doctrine Pedagogice - Ion Albulescu

Doctrine Pedagogice - Ion Albulescu
-10%
Preț: 23,41 lei
26,01 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 19 Apr. 2021
ISBN: 9789733024484
Anul publicării: 2009
Pagini: 400
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Importanta cartilor istorice este de cele mai multe ori sustinuta cu argumente de natura morala. Cu o impresionanta incarcatura afectiva, mai mult sau mai putin excesiva. Pedagogia nu face exceptie. Asemanator altor stiinte socioumane, interventiile sale subiective fiind uneori si mai pronuntate sub impulsul unor mode sau ideologii trecatoare.
(…) Studiul istoriei pedagogiei poate fi privit insa si dintr-o alta perspectiva, complementara cu cea etica. Este perspectiva de natura epistemologica recomandata de Jean Piaget, indeosebi stiintelor socioumane. Istoria trebuie considerata, in primul rand, o cale de cunoastere. O cale initiala, prin parcurgerea careia o stiinta poate patrunde in zona profunda a dimensiunii sale axiomatice, evidentiind continuitatile si discontinuitatile pentru fixarea conceptelor de baza si promovarea lor sociala, la nivel paradigmatic.
(…) Prima carte pe care o vom publica in noua Colectie raspunde provocarilor de ordin epistemic, dar si moral, pe care le-am prezentat. O face chiar prin titlul propus – Doctrine pedagogice si prin misiunea asumata – „surprinderea intr-o forma sintetica a principalelor dimensiuni conceptuale si tematice prezente in scrierile unor autori reprezentativi”.
Autorul, Ion Albulescu lector univ. dr. la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, are in vedere „acele doctrine care au lasat urme durabile in constiinta oamenilor”, evidentiind „fundamentele lor social-istorice si cultural-filosofice”.
Prof. univ. dr.
SORIN CRISTEA,
Coordonatorul Colectiei
Istoria gandirii pedagogice

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.089 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.