Descopera bibliografia scolara recomandata pentru festivitatea de premiere!
Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Drept civil. Drepturile reale principale, editia a III-a - Valeriu Stoica

Drept civil. Drepturile reale principale, editia a III-a - Valeriu Stoica
-5%
Preț: 113,05 lei
119,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 25 Iun. 2021
ISBN: 9786061806676
Editura:
Anul publicării: 2017
Ediția: III
Pagini: 560
In perioada 02.06.2021-25.06.2021 Libraria Delfin ofera in urma plasarii unei comenzi de minimum 1000 de lei (valoare TVA inclus ) un pachet curatenie cadou si transport gratuit !

DESCRIERE

Editia 3 a cursului universitar Drept civil. Drepturile reale principale are in vedere reglementarile in materie pana la data de 20 aprilie 2017, in masura in care ele au incidenta in materia drepturilor reale principale. In principal s-a tinut cont de: Legea pentru punerea in aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil (Legea nr. 71/2011); Noul Cod de procedura civila care a intrat in vigoare la data de 15 februarie 2013, in forma republicata; O. U. G. nr. 79/2011 pentru reglementarea unor masuri necesare intrarii in vigoare a Legii nr. 287/2009, precum si Legea nr. 60/2012 pentru aprobarea O. U. G. nr. 79/2011.
In mod firesc, tratarea are ca obiect predilect reglementarea drepturilor reale principale din Noul Cod civil, in timp ce dispozitiile cuprinse in Codul civil din 1864 sunt, de regula, doar evocate. Numai in cazurile in care reglementarile vechi au sanse sa se aplice in continuare, o perioada de timp mai mica sau mai mare, tinand seama de jocul normelor tranzitorii, li s-a acordat si lor o atentie speciala.

Corelatiile cu legea procesual civila, dar si prezentarea situatiilor tranzitorii permit formarea unei viziuni complexe, vizand interpretarea textelor si modul lor de aplicare, astfel incat sa prezinte o maxima utilitate pentru orientarea cititorului, precum si pentru promovarea unor solutii corecte si coerente in plan legislativ si jurisprudential.

Autorul despre lucrare
De la 1 octombrie 2011, Codul civil din 1864 a iesit din vigoare, iar Noul Cod civil a devenit aplicabil. Mai mult, la data de 15 februarie 2013 a intrat in vigoare si Noul Cod de procedura civila. O schimbare de perspectiva se impunea in tratarea problematicii drepturilor reale principale. In plus, prin Legea nr. 71/2011 au fost introduse norme tranzitorii, inclusiv cu referire la materia drepturilor reale principale. Ele sunt integrate, in mod specific, in explicatiile privind diferitele reglementari din aceasta materie. Prin aceeasi lege au fost modificate unele dispozitii din Noul Cod civil si din legile speciale care au legatura cu drepturile reale principale. Desigur, aceste modificari nu puteau fi ignorate.

Nu in ultimul rand, s-a tinut seama de adoptarea unor reglementari noi si de modificarea altora mai vechi, pana la data de 20 aprilie 2017, in masura in care ele au incidenta in materia drepturilor reale principale.

Din cuprins:
•    Patrimoniul
•    Posesia ca stare de fapt protejata juridic
•    Dreptul de proprietate privata
•    Dreptul de proprietate publica
•    Dezmembramintele dreptului de proprietate privata
•    Dinamica drepturilor reale principale
•    Publicitatea imobiliara si apararea drepturilor reale principale

Puncte forte:
•    abordare critica, analitica a problematicii, cu propuneri si solutii concrete
•    analiza normelor juridice din perspectiva principiilor enuntate in noile coduri
•    abordare interdisciplinara, cu referiri la stiintele de ramura: procedura civila, drept comercial, drept succesoral
•    ample referinte bibliografice, in ceea ce priveste doctrina si jurisprudenta romana si straina
•    tabla analitica de materii

Valeriu Stoica este profesor universitar doctor la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti, avocat in Baroul Bucuresti si director al Revistei Romane de Drept Privat.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.072 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.