2022 Anul meu
Contact: 0786.253.910 / 0736.361.210

Drept civil. Drepturile reale principale. Editia 4 - Valeriu Stoica

Drept civil. Drepturile reale principale. Editia 4 - Valeriu Stoica
-5%
Preț: 132,05 lei
PRP: 139,00 lei (-5%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai sus.
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Sâmbătă, 22 Ian. 2022
ISBN: 9786061811410
Editura:
Anul publicării: 2021
Ediția: 4
Pagini: 556
Categoria: Carti drept

DESCRIERE

Editia 4 a cursului universitar Drept civil. Drepturile reale principale are in vedere reglementarile in materie pana la data de 1 noiembrie 2021, in masura in care ele au incidenta in materia drepturilor reale principale. In principal s-a tinut cont de: Legea pentru punerea in aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil (Legea nr. 71/2011); Noul Cod de procedura civila care a intrat in vigoare la data de 15 februarie 2013, in forma republicata; precum si Ordonanta de urgenta nr. 57/2019 privind Codul administrativ.

In mod firesc, tratarea are ca obiect predilect reglementarea drepturilor reale principale din Noul Cod civil, in timp ce dispozitiile cuprinse in Codul civil din 1864 sunt, de regula, doar evocate. Numai in cazurile in care reglementarile vechi au sanse sa se aplice in continuare, o perioada de timp mai mica sau mai mare, tinand seama de jocul normelor tranzitorii, li s-a acordat si lor o atentie speciala.

Autorul despre lucrare

„La 1 octombrie 2021 s-au implinit 10 ani de la intrarea in vigoare a Codului civil. Dupa Constitutie, Codul civil este cea mai importanta lege a tarii. Din punctul de vedere al frecventei aplicarii, s-ar putea spune chiar ca este cea mai importanta lege. Coloana vertebrala a spatiului juridic de libertate si de siguranta al persoanei este Constitutia, dar Codul civil da cu adevarat viata acestui spatiu. Celor care s-au temut sau au sperat ca nu va fi viabil Codul civil li se poate spune: „copilul” este sanatos si matur inca de la nastere. Este un mod metaforic de a constata, la aceasta aniversare, invingerea celor trei forme de manifestare a scepticismului, in trei etape diferite, in legatura cu actualul Cod civil.”

Noutate absoluta

Corelatiile cu legea procesual civila, dar si prezentarea situatiilor tranzitorii permit formarea unei viziuni complexe, vizand interpretarea textelor si modul lor de aplicare, astfel incat sa prezinte o maxima utilitate pentru orientarea cititorului, precum si pentru promovarea unor solutii corecte si coerente in plan legislativ si jurisprudential.

Din cuprins:

 • Patrimoniul
 • Posesia ca stare de fapt protejata juridic
 • Dreptul de proprietate privata
 • Dreptul de proprietate publica
 • Dezmembramintele dreptului de proprietate privata
 • Dinamica drepturilor reale principale
 • Publicitatea imobiliara si apararea drepturilor reale principale

Puncte forte

 • abordare critica, analitica a problematicii, cu propuneri si solutii concrete
 • analiza normelor juridice din perspectiva principiilor enuntate in noile coduri
 • abordare interdisciplinara, cu referiri la stiintele de ramura: procedura civila, drept comercial, drept succesoral
 • ample referinte bibliografice, in ceea ce priveste doctrina si jurisprudenta romana si straina
 • tabla analitica de materii

Despre autor

Valeriu Stoica este profesor universitar doctor la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti, avocat in Baroul Bucuresti si director al Revistei Romane de Drept Privat.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.087 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.