De Dragobete citeste si iubeste romanest
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Drept penal. Parte generala. Vol. 1+2 - Mihai Stefanoaia

Drept penal. Parte generala. Vol. 1+2 - Mihai Stefanoaia
PRP: 130,00 lei (-10%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 117,00 lei
Diferență: 13,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786063906503
Anul publicării: 2020
Pagini: 980
Categoria: Carti drept

DESCRIERE

Pachetul contine volumul I (620 pagini) si volumul II (360 pagini)
Politica penala, in ansamblul ei, traieste ca niciodata o efervescenta primara cu consecinte incalculabile in cadrul societatii romanesti, stiind ca, de-a lungul timpului, aceasta a cunoscut in permanenta modificari in sensul de adaptare la cerintele si nevoile societatii fiind in corelatie cu realitatea vremurilor pe care le traim. Totodata, este obligatoriu sa realizam faptul ca metamorfozele semnificative ale legislatiei penale impun schimbari atat in ceea ce priveste structura dreptului penal, cat si in conceptia de definire a acestuia. Asadar, la etapa actuala de dezvoltare a culturii juridice nu este dificil a forma o conceptie „nestiintifica” privind dreptul penal, chiar si de catre cei nefamiliarizati cu domeniul juridic. In mod concret, in literatura de specialitate s-a apreciat, cu drept cuvant, ca dreptul penal este un drept spectaculos, atat de spectaculos incat adesea este vazut de catre cei neinitiati in studiul dreptului ca prima si singura imagine a dreptului. Aceasta deoarece pentru a avea o idee despre ceea ce este o infractiune, un viol, un atac, un jaf nu sunt indispensabile studiile juridice. 
 
Partea generala a dreptului penal, in ansamblul sau, ne arata ce este dreptul penal, cu ce se ocupa acesta, care sunt principiile acestuia etc. In continutul sau, lucrarea de fata ne vorbeste intr-un mod exhaustiv despre infractiune, despre ce este infractiunea, despre trasaturile esentiale ale infractiunii, despre formele infractiunii prin punerea in valoare atat a literaturii de specialitate, cat si a jurisprudentei in materia dreptului penal general.
 
Volumul II al Dreptului penal. Partea generala vine in completarea a ceea ce a fost descris in volumul anterior. Asadar, gasim aici prezentat in acelasi stil explicit si in acelasi mod exhaustiv, atat raspunderea penala ca institutie fundamentala a dreptului penal, in care se contin abordari relevante privind: notiunea de raspundere penala, principiile raspunderii penale; particularitatile raspunderii penale a minorilor, particularitatile raspunderii penale a persoanei juridice, cauzele care inlatura raspunderea penala, cat si sanctiunile de drept penal, care se refera la: conceptul de sanctiune de drept penal, pedepsele, masurile educative, masurile de siguranta, individualizarea pedepselor, cauzele care inlatura sau modifica executarea pedepsei, cauzele care inlatura consecintele condamnarii.
 
Din lecturarea prezentei carti, intr-o acceptiune generala, ajungem la concluzia ca obiectivele functionale ale dreptului penal sunt, in primul rand, certitudinea si securitatea. Totodata, observam ca aceste obiective nu pot fi absolute, deoarece exista intotdeauna o marja de incertitudine care nu poate fi niciodata evitata, cauza fiind necesitatea de a interpreta si a aplica norma abstracta in cazul specific. Simplul fapt al existentei unei ierarhii in sistemul instantelor judecatoresti se bazeaza pe recunoasterea imposibilitatii unei certitudini absolute. In acelasi timp, observam ca dreptul penal este orientat spre a solutiona conflicte dintre diferite valori (si relatii) sociale, ab initio prin stabilirea valorilor care trebuie protejate si, mai apoi, prin solutionarea conflictelor de prioritate.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.5350 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.