Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Economia inegalitatilor - Thomas Piketty

Economia inegalitatilor - Thomas Piketty
-20%
Preț: 7,99 lei
9,99 lei (-20,02%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789734647873
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 160
Format: 106x180 mm.
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

O expunere condensata a ideilor dezvoltate in bestsellerul international Capitalul in secolul XXI
 
Inegalitatile economice sint consecinta concentrarii capitalului in miinile citorva persoane? Cresterea cheltuielilor pentru educatie poate diminua decisiv inegalitatea de sanse? Sistemele moderne de transfer de capital garanteaza o buna redistribuire sau trebuie regindite? Thomas Piketty recurge la exemple din diferite tari pentru a analiza mecanismele aflate la baza inegalitatilor si a gasi o cale de diminuare a acestora. In cautarea solutiei, celebrul economist se concentreaza mai intii asupra inegalitatii capital/munca, aspect fundamental al analizei sociale incepind cu secolul al XIX-lea, pentru a ajunge la problema centrala in prezent: inegalitatea veniturilor provenite din munca.
 
„Cum pot fi remediate inegalitatile? Cartea lui Thomas Piketty vine sa clarifice problema.” (Le Monde)
 
Traducere de Catalin Dracsineanu
 
Thomas Piketty este director de studii la Ecole des hautes etudes en sciences sociales si profesor la Ecole d’economie de Paris, specializat in studiul inegalitatilor economice, mai ales din perspectiva istorica si comparativa. Dintre lucrarile publicate, mentionam: Les hauts revenus en France au XXe siecle. Inegalites et redistributions 1901-1998 (2001), Peut-on sauver l’Europe? Chroniques 2004-2012 (2012), Le Capital au XXIe siecle (2013). In 2013 a primit premiul Yrjo Jahnsson, acordat de European Economic Association.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.066 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.