Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Elogiul vanitatii. In versiunea romaneasca a autorului - Andrei Vieru

Elogiul vanitatii. In versiunea romaneasca a autorului - Andrei Vieru
-12%
Preț: 28,16 lei
32,00 lei (-12%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 5 Oct. 2020
ISBN: 9789735054939
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 216
Format: 13x20 cm
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

„Omul care, privind in strafundul sufletului, aspira sincer sa afle ceva risca sa descopere despre sine adevaruri nu foarte magulitoare. Teama de a face asemenea descoperiri conduce, cum era si de asteptat, la ideea imposibilitatii cunoasterii de sine. Aceasta idee ne convine: preferam sa ne odihnim capul in intunericul caldut al nisipului, decat sa ne vedem, la lumina zilei, mutra de strut. Cunoasterea de sine risca sa devina o insulta la adresa amorului propriu, desi ea ramane, nu mai putin, o nazuinta trufasa. Un ideal ce aseaza Adevarul mai presus de Bine si de bunele intentii cu care e pavat drumul spre iad. Un ideal ce aseaza, de asemenea, Adevarul mai presus de Frumos – adica de simbolul (cum s-a spus) al binelui moral si, chiar in mai mare masura, al lumii aparentelor.“ (Andrei VIERU)

ANDREI VIERU (n. 1958) a urmat studii de pian la Conservatorul din Bucuresti, ca elev al lui Dan Grigore, si cursuri de interpretare cu Carlo Zecchi, Lev Naumov si Philip Herschkowitz. Din 1988 s-a stabilit la Paris. A sustinut concerte si recitaluri atat in Franta, cat si in Germania, Marea Britanie, Belgia, Italia, Spania, Republica Ceha. Socotit de critica muzicala un formidabil interpret al lui Bach, a inregistrat pentru prestigioase case de discuri Variatiunile Goldberg, Arta Fugii, Clavecinul bine temperat, dar si Beethoven (Variatiunile Diabelli) sau Mussorgski (suita Tablouri dintr-o expozitie). Cand nu canta la pian, Andrei Vieru picteaza, face cercetari in domenii ale matematicii precum teoria sistemelor dinamice si teoria numerelor sau scrie. A publicat eseuri in reviste din Franta: NRF, Magazine Littéraire, Cahiers de l’Herne, dar si din Romania: Idei in dialog, Dilema, Observator cultural. In 2007 debuteaza la editura Seuil cu volumul Le gai Ecclésiaste, pe care critica franceza il primeste elogios, subliniindu-i puritatea limbii si descendenta cioraniana. In 2013 publica la editura Grasset volumul Éloge de la vanité, pentru care primeste in anul urmator premiul Casanova (atribuit autorilor europeni care scriu direct in franceza).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.052 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.