Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Enric Furtuna si „Bilantul unui insucces” - Lucian Nastasa‑Kovacs

Enric Furtuna si „Bilantul unui insucces” - Lucian Nastasa‑Kovacs
-7%
Preț: 51,15 lei
55,00 lei (-7%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 30 Oct. 2020
ISBN: 9786060202479
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 544
Categoria: Stiinte
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

„Acum aproape o jumatate de veac, Institutul «Dr. Iacov Niemirower» din Ierusalim anunta in organul sau de expresie «Toladot» faptul ca nu demult intrasera in colectia sa doua manuscrise ale lui Enric Furtuna. Unul cuprindea o serie de «cronici, notatii si amintiri» privind diversi scri¬itori evrei din Romania pe care acesta i cunoscuse (A. Steuerman-Rodion, Barbu Nemteanu, Al. Dominic, Leon Feraru, A. Axelrad, Felix Aderca, Iacob Groper, Eugen Relgis, I. Peltz, Emil Dorian, E. Marghita, Samson Lazar, Liviu Deleanu, M. Ochin si Jean Pascal), toate aceste texte fiind ingrijit dacti¬lografiate si legate in format de carte, cu intentia evidenta de a vedea candva lumina tiparului. Nu erau texte inedite, ci fusesera publicate de-a lungul vremii in diverse periodice, mai toate sub forma de eseuri, acoperind astfel primele trei decenii de activitate literara a lui Furtuna.”(...)
„Si pentru ca asupra lui Enric Furtuna nu s-a aplecat mai nimeni cat de cat temeinic, fiind un soi de «proscris» al regimului comunist, vom profita de publicarea acestor memorii literare in Partea I pentru a reconstitui si parti insemnate si sugestive din povestea lui de viata, intr o maniera cat se poate de canonica.” (din „UN DESTIN LITERAR NEIMPLINIT: ENRIC FURTUNA”)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.290 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.