Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Exerseaza compunerile pentru nota 10!

Exerseaza compunerile pentru nota 10!
ISBN: 978-606-8763-60-6
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 312
Format: 16,5x23,5
Preț: 22,00 lei
Disponibilitate: în stoc - livrare in 24 ore

DESCRIERE

     Dragi elevi, acest auxiliar își propune o adaptare la noile exigențe ale examenelor și concursurilor școlare, la nivel gimnazial, conform M. E. N. C. S.. Asfel, cerințele au fost reactulizate, iar modelele propuse sunt mai ample, oferind o perspectivă nuanțată asupra textului, la toate nivelurile de receptare.

Scrierea unei compuneri rămâne, în continuare, o provocare pentru orice elev, deoarece îi solicită imaginaţia, capacitatea de argumentare, stăpânirea resurselor limbii, precum şi aplicarea unor cunoştinţe teoretice. De aceea, prin raportare la edițiile anterioare, am propus, aici, mai multe aplicații pentru a forma deprinderi și competențe de receptare, dar și de redactare pentru diferite tipuri de texte.

În plus, din dorința de a veni în sprijinul vostru în crearea unei obișnuințe de redactare a textului pe o foaie de examen, am integrat în această ediție un capitol special, Completează-ți portofoliul de literatură!, prin care veți redacta unele compuneri pe foi A4. De asemenea, compunerile imaginative sunt însoțite de sugestii de redactare, cu rol în ghidarea voastră pentru scrierea unui text pentru punctaj maxim.

Un alt element de noutate al cărții îl constituie propunerea unui capitol dedicat performanței: Exersează compunerile pentru performanță!, în care vă veți  putea familiariza și veți putea exersa pe cerințe cu un grad ridicat de dificultate.

    Ghidul nostru teoretic și aplicativ cuprinde toate tipurile de compuneri prevăzute în programa şcolară și este bine structurat, ceea ce permite parcurgerea sa eficientă.  Astfel, capitolele propuse în această ediție sunt bine delimitate:

- analiza textului literar;

- abordarea textului nonliterar;

- compuneri imaginative;

- compuneri reflexive;

- exersează compunerile pentru performanță!

        Aşadar, dragi elevi, citiţi, învăţaţi, exersaţi pentru a atinge nota maximă!

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.059 sec