Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Exerseaza compunerile pentru nota 10! + Tehnici de realizare a unei compuneri

Exerseaza compunerile pentru nota 10! + Tehnici de realizare a unei compuneri
Preț: 27,50 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 6 Iul. 2020
ISBN: 9786069930540
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 344
Format: 16,5x23,5
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Exersează compunerile pentru nota 10!

 

Scrierea unei compuneri este o provocare pentru orice elev, deoarece îi solicită imaginaţia, capacitatea de argumentare, stăpânirea resurselor limbii, precum şi aplicarea unor cunoştinţe de teorie literară. De aceea, ne-am propus să vă oferim un ghid teoretic și aplicativ, ce cuprinde toate tipurile de compuneri prevăzute în programa şcolară, util atât pentru lucrul la clasă, în timpul anilor de gimnaziu, cât și la examenul de evaluare națională.

 

Lucrarea este bine structurată, ceea ce permite parcurgerea sa eficientă.

Astfel, capitolele sunt bine delimitate:

  •  analiza textului literar;
  • abordarea textului nonliterar;
  • compuneri imaginative;
  • compuneri reflexive;
  • exersează compunerile pentru performanță!

 

În cadrul fiecărui capitol, sunt propuse modele pentru fiecare tip de compunere, acestea fiind precedate de noţiuni teoretice, cuprinse în minisecţiunile intitulate „Fişier teoretic”, dar şi de un plan care să ajute la organizarea ideilor.

Textele selectate sunt variate, atractive și adaptate particularităților de vârstă, aplicațiile pe baza acestora fiind utile pentru a forma competențe de receptare, dar și de redactare.

În plus, din dorința de a veni în sprijinul creării unei obișnuințe cu exigențele examenelor, am integrat secțiunea Completează-ți portofoliul de literatură!, ce propune realizarea unui portofoliu personal, de-a lungul anilor de gimnaziu, în care compunerile vor fi scrise pe foi A4.

Nu în ultimul rând, am inclus un capitol dedicat performanței Exersează compunerile pentru performanță!, ce oferă posibilitatea familiarizării și exersării pe baza unor pe cerințe cu grad ridicat de dificultate, încurajând, astfel, pasiunea pentru literatură, dar și spiritul de competiție.

               Aşadar, dragi elevi, citiţi, învăţaţi, exersaţi pentru a atinge nota maximă!

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.051 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.