Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Flux, Piata culturala si Efecte ale Convergentei spectaculare. Catre o ecologie a mediatizarii - Ana Maria Munteanu, Raluca Petre

Flux, Piata culturala si Efecte ale Convergentei spectaculare. Catre o ecologie a mediatizarii - Ana Maria Munteanu, Raluca Petre
-10%
Preț: 21,67 lei
24,08 lei (-10,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 26 Feb. 2020
ISBN: 9786065911376
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 279
Categoria: Stiinte

DESCRIERE

In acest context ale carui efecte sociale si culturale sunt departe de a se fi epuizat, volumul de fata studiaza riguros si precaut punerea in scena si retorica unui spectacol socio-economic si cultural specific Romaniei actuale care se confrunta cu „mecanismele pietei libere” in interiorul careia convergenta spectaculara elimina orice referinta necesara la riscurile sociale, societale si culturale potentiale la care se poate expune orice societate post-comunista preocupata de sustinerea unei forme de „identitate-proiect” (cf. Manuel Castells).
Volumul vizeaza un demers ambitios bazat pe mecanismele unei fine observatii sociologice care isi propune sa deconstruiasca, dar si sa reconstruiasca functionalitatea campului mediatic romanesc intr-o conjunctura socio-culturala atent analizata, in interiorul careia autoarele identifica o realitate ignorata si anume ca nu toate bunurile culturale trebuie sa faca obiectul unei puneri in scena concurentiale, fapt care ar duce ineluctabil la anularea valentelor societale ale jurnalismului care si-a asumat prin traditie transmiterea de cunoastere. Ingerintele si influentele observate in evolutia pietei culturii media dau seama de un camp profesional marcat inca de confuzia iminenta intre spectaculos si spectacular (sau chiar senzational), dar preocupat de perpetua justificare declarativa a unei stari de „normalitate”, macar in raport cu evolutia tehnologica.
Conf. univ. dr. Valentina Pricopie,
Cercetatoare - Institutul de Sociologie "Dimitrie Gusti" al Academiei Romane
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.057 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.