Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
Franz Liszt - Lavinia Coman
13,00 lei
14,45 lei (-10,03%)

Franz Liszt - Lavinia Coman

Franz Liszt - Lavinia Coman
-10%
Preț: 13,00 lei
14,45 lei (-10,03%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 3 Noi. 2020
ISBN: 9789733029069
Anul publicării: 2011
Pagini: 168
Categoria: Stiinte
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

A pornit de la origini modeste, care i-au dat, insa, inzestrarea exceptionala pentru muzica si o rezistenta fizica legendara. S-a construit pe sine cu perseverenta celui hotarat sa atinga culmile maiestriei. A resolutionat arta cantatului la pian, impunand tipul de solist concertist, erou unic al unei manifestari individuale, recitalul de pian, care a devenit prin exemplul lui un spectacol al virtuozitatii si maiestriei artistice. Pe planul creatiei, a inventat genul poemului simfonic, a ilustrat principiul muzicii cu program, a determinat evolutia limbajului muzical si a deschis cai noi, indraznete, gandirii componistice, prevestind „muzica viitorului”. Viata lui Franz Liszt a fost la fel de spectaculoasa ca si muzica sa. Doua iubiri celebre, cateva scandaluri amoroase, prieteni si atasamente profunde i-au marcat biografia. Pe plan civic, a fost un mare democrat, un patriot maghiar si un cetatean al Europei. Prin contrast frapant cu activismul neobosit, latura spirituala a firii sale s-a manifestat prin credinta religioasa ferventa, prin nevoia irepresibila de reculegere si meditatie, de interiorizare si izolare de clocotul lumii. Aceasta vocatie si-a implinit-o in ultima parte a vietii, cand a intrat in randul calugarilor. S-a implicat in cele mai diverse domenii ale artei, culturii si vietii sociale, a practicat un neobosit activism crestinesc. A ilustrat profilul artistului romantic, sfasiat de contradictii aparent de neimpacat. Totodata, a prefigurat tipul de intelectual modern, etern nelinistit, chinuit de intrebari existentiale fara raspuns. Lavinia Coman

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.073 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.