Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Impartasirea Evangheliei in contexte animiste - Gailyn Van Rheenen

Impartasirea Evangheliei in contexte animiste - Gailyn Van Rheenen
-5%
Preț: 28,50 lei
30,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 6 Apr. 2020
ISBN: 9789737771285
Anul publicării: 2019
Pagini: 356
Categoria: Religie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE


Cartea aceasta umple un gol in literatura misiologica recenta. S-a scris mult despre asa-numitele religii dezvoltate ale lumii, dar, comparativ cu ele, s-a acordat putina atentie animismului. Lucrarea doctorului Van Rheenen este foarte importanta in aceasta perioada, intrucat profesorii care predau in sali de clasa intampina dificultati in a gasi carti actualizate despre animism, mai ales unele care sa reflecte o perspectiva conservatoare, biblica. Studentilor din domeniul misiunii nu le este greu sa gaseasca materiale despre religiile majore ale lumii, cum ar fi hinduismul, budismul si islamul, dar cautarea unei bibliografii adecvate pe tema animismului este mult mai frustranta. Misionarii care Il vestesc pe Hristos in randul gruparilor tribale deseori cauta zadarnic materiale care sa le ofere perspectiva necesara pentru a-L propovadui clar pe Hristos in acest context si care sa-i ajute sa ridice biserici nou testamentare mature, croind un drum lipsit de pericole printre nisipurile miscatoare ale sincretismului. Ar fi o greseala sa consideram aceasta carte ca fiind o lectura potrivita doar pentru cei preocupati de evanghelizarea gruparilor tribale. Adevarul este ca multe dintre ideile si practicile asociate animismului se regasesc si in religia populara larg raspandita in randul oamenilor considerati a fi adeptii religiilor dezvoltate. Episcopul Stephen Neill era de parere ca religia efectiva a aproximativ 40% din populatia lumii este de natura animista. Prin urmare, „Impartasirea Evangheliei in contexte animiste” are o aplicabilitate mult mai larga decat sugereaza titlul lucrarii. Insa cartea aceasta face mai mult decat sa umple un gol. Ea il umple in cel mai potrivit si semnificativ mod. Dr. Van Rheenen este un erudit scrupulos. El scrie pe baza intelegerii aprofundate a perspectivei clasice in domeniu, a gandirii contemporane, si pe baza experientei personale, analizand intregul in lumina autoritatii biblice. De exemplu, Van Rheenen abordeaza taramul intermediar al zeilor, spiritelor, stramosilor si stafiilor, identificat de Paul Hiebert drept 12 Gailyn Van Rheenen „zona exclusa din mijloc”, precum si cel al confruntarilor cu felurite puteri, experiente evidentiate si de misiologi precum Alan Tippett si Timothy Warner. El analizeaza aceste fenomene in lumina clara a invataturilor biblice despre domnii si puteri spirituale, precum si despre teologia Imparatiei. Rezultatul consta in cea mai lucida si mai echilibrata lucrare din domeniul acesta. Sunt cateva carti pe care fiecare profesor de misiune vrea sa le citeasca si sa le utilizeze, cu care trebuie sa se familiarizeze fiecare om care slujeste in sfera administrativa a lucrarii misionare, pe care trebuie sa le studieze fiecare student al unei scoli de misiune si pe care ar trebui sa le foloseasca fiecare misionar aflat pe campul de misiune. Numarul lor nu este foarte mare, dar cartea de fata se numara printre ele. David J. Hesselgrave Deerfield, Illinois

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.048 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.