Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Indumnezeirea omului dupa invatatura Parintilor rasariteni - Myrrha Lot‑Borodine

Indumnezeirea omului dupa invatatura Parintilor rasariteni - Myrrha Lot‑Borodine
-10%
Preț: 36,00 lei
40,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 26 Noi. 2020
ISBN: 9789731367132
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 296
Categoria: Religie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Myrrha Lot‑Borodine (1882‑1954) – medievista de renume, doctor in litere, cu teza de doctorat in literatura medievala si specialista in teologia patristica ortodoxa, sotia marelui medievist francez Ferdinand Lot – isi caracteriza astfel propriul itinerar spiritual: „Nu doar erudita sau istorica, nici doar filosofica sau teologica, opera care‑mi poarta numele este in esenta experienta unui suflet inflacarat in cautarea Adevarului.”

Roadele acestui itinerar sunt cunoasterea aprofundata a scrierilor Parintilor rasariteni si a marilor mistici ai Ortodoxiei, si valorificarea acestei Traditii, pe care s‑a straduit s‑o faca cunoscuta teologilor apuseni.
***
„Exceptionala valoare a operei sale consta in faptul ca nu s‑a concentrat pur si simplu pe o cercetare savanta, ci a regasit expresia vie a misticii bizantine si a stiut sa o transmita mai departe. Astazi, cand credinta atator crestini este sovaielnica, scrierile Myrrhei Lot‑Borodine, prin faptul ca unesc trairea duhovniceasca cu rigoarea intelectuala, te fac parca sa atingi realitatea suverana a misterului teandric si risipesc indoielile si penumbrele. Intreaga sa opera se misca in sfera sacrului – dar nu a oricarui fel de sacru, ci este vorba de transfigurarea firii omenesti de catre energiile divine, prin lucrarea indumnezeitoare a Duhului Sfant.” Jean Danielou

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.083 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.