Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

„Inegalitati matematice (extinderi si generalizari) - Marius Dragan, I. V. Maftei, Sorin Radulescu

„Inegalitati matematice (extinderi si generalizari) - Marius Dragan, I. V. Maftei, Sorin Radulescu
-10%
Preț: 21,67 lei
24,08 lei (-10,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 28 Oct. 2020
ISBN: 9789733033011
Anul publicării: 2012
Pagini: 168
Categoria: Stiinte
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

In lucrarea de fata, autorii aduc in fata cititorului un numar variat de identitati geometrice si trigonometrice intr-un triunghi oarecare sau tipuri mai speciale de inegalitati din expresii algebrice simetrice.
Unele inegalitati cunoscute (precum: inegalitatea lui Lessels-Pelling), altele clasice de mare importanta (Gerretsen, Blundon, Schur, Erdös-Mordell), tipurile speciale de inegalitati din expresii algebrice simetrice, utilizand polinoamele simetrice fundamentale in doua si trei variabile, inegalitatile geometrice deduse din analiza unor triunghiuri speciale sau noile inegalitati intre medianele unui triunghi, in mare parte rezolvate, sunt tratate pe parcursul a 10 capitole si 178 de pagini.
Toate expresiile matematice, intalnite in lucrarea „Inegalitati matematice (extinderi si generalizari) Tehnici si metode de demonstratie si rafinare”, sunt de o mare utilitate si sprijin efectiv pentru pregatirea elevilor pentru lucrul la clasa, dar si pentru activitatea de performanta.
Cunostintele nu depasesc nivelul programei de matematica pentru liceu, iar tehnicile de rezolvare folosite sunt suficient de simple si de directe.
Pentru a va convinge de calitatea si originalitatea problematicii, puse in discutie in aceasta lucrare, va invitam sa rasfoiti cateva pagini din capitolul 6.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.152 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.