Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Interventii 2. Urme - Michel Houellebecq

Interventii 2. Urme - Michel Houellebecq
-5%
Preț: 37,95 lei
39,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 12 Apr. 2021
ISBN: 9789734683253
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 272
Format: 13x20
Categoria: Beletristica
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Traducere din limba franceza si note de Alexandru Matei

Explorind subiecte dintre cele mai variate, de la literatura, filosofie, religie si arte vizuale la atitudini politice, fenomene sociale si controverse din lumea culturala franceza a epocii, textele reunite in Interventii 2 – articole, interviuri, prefete, scrisori – au aparut in perioada 1992-2008 in diverse publicatii, o parte dintre ele fiind cuprinse in prima editie a volumului, Interventions (1998). Polemica, muscatoare si critica la adresa lumii contemporane, macinate de individualism, consumerism si autoritarisme de tot felul, publicistica lui Michel Houellebecq, considerata de multi esenta gindirii si cheia operei sale, vine sa completeze portretul legendarului enfant terrible al literaturii franceze, punind intr-o lumina noua o voce incomoda, foarte controversata, dar inconfundabila prin incisivitatea si sensibilitatea ei tulburatoare.

„Luptele lui Houellebecq sint fundamentale, necesare, ele izvorasc dintr-o viziune asupra lumii, a omului, a artei si a problematicii sociale. […] Totul isi gaseste loc in Interventii 2 (mai putin Bernard-Henri Lévy): oaia Dolly, saloanele de filme pentru adulti, nemurirea, cartea de buzunar, polemicile pe marginea islamului, feminismul, clonarea, bacteriile, o teorie hilara a petrecerii, cum a afectat tranzitia de la masina de scris la calculator relatia cu manuscrisul, autoportrete nemiloase.” (Mediapart)

„Uneori amuzant, adesea inteligent, intotdeauna definitiv.” (Le Figaro)

„O lectura esentiala.” (Les Inrockuptibles)

„«Reflectiile teoretice» imi apar, astfel, ca un material romanesc tot atit de bun ca oricare altul, si chiar mai bun decit multe altele. La fel se intimpla cu discutiile, cu interviurile, cu dezbaterile… La fel se intimpla, si mai evident, cu critica literara, artistica si muzicala. Totul ar trebui sa se poata transforma intr-o carte unica, pe care s-o scriem pina in pragul mortii; mi se pare un mod rezonabil si fericit de-a trai, si poate chiar realizabil.” (Michel Houellebecq)

 

Michel Houellebecq s-a nascut in 1958, in insula Réunion. A studiat agronomia la Institutul National de Agronomie Paris-Grignon si cinematografia la Scoala Nationala Superioara Louis Lumière, pe care a abandonat-o inainte de obtinerea diplomei din cauza crizei personale si profesionale cu care se confrunta. Desi si-a inceput cariera literara ca poet (volumul de debut, La Poursuite du bonheur, primind, in 1991, Premiul Tristan Tzara), a devenit cunoscut publicului larg prin romanele sale, care i-au adus un succes extraordinar si recunoastere internationala, fiind traduse in peste patruzeci de limbi. Cartile lui au fost recompensate cu premii prestigioase (printre cele mai importante, Premiul Goncourt, pentru Harta si teritoriul, si Premiul IMPAC, pentru Particulele elementare) si vindute in milioane de exemplare in toata lumea. In 2019, Michel Houellebecq a fost decorat cu Legiunea de Onoare. De acelasi autor au mai aparut: Extinderea domeniului luptei (1994; Polirom, 2005, 2016), Particulele elementare (1998; Polirom, 2006, 2012), Platforma (2001; Polirom, 2003, 2011), Posibilitatea unei insule (2005; Polirom, 2006, 2014), Inamici publici, in colaborare cu Bernard-Henri Lévy (2008; Polirom, 2009), Harta si teritoriul (2010; Polirom, 2011, 2013, 2017).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.101 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.