Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Invatarea in mediul virtual. Ghid de utilizare a calculatorului in educatie - Ciprian Ceobanu

Invatarea in mediul virtual. Ghid de utilizare a calculatorului in educatie - Ciprian Ceobanu
-10%
Preț: 26,96 lei
29,95 lei (-9,98%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 24 Sep. 2020
ISBN: 9789734659272
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 216
Format: 160x235 mm.
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

In contextul folosirii tot mai largi a tehnologiei in viata de zi cu zi, profesorii se confrunta cu o serie de intrebari legate de introducerea dispozitivelor digitale in institutiile de invatamint si de accentul pus pe instruirea asistata de calculator.
 
Cum pot noile tehnologii sa stimuleze procesul de invatare si sa imbunatateasca performantele elevilor si studentilor? E-learning-ul si m-learning-ul sint mai eficiente decit invatarea clasica? Cum afecteaza mediul on-line capacitatile cognitive ale unei persoane? Pentru a raspunde la aceste intrebari, cadrele didactice trebuie sa fie familiarizate cu mediile si comunitatile virtuale de invatare, sa cunoasca efectele in plan educativ ale retelelor de socializare si standardele de calitate in e-learning. Ciprian Ceobanu prezinta principalele aspecte ale folosirii calculatoarelor in procesul de invatamint, completindu-si expunerile cu studii de caz si cu rezultate ale unor cercetari efectuate de specialisti din tara si din strainatate. Bazata pe cea mai recenta bibliografie din domeniu, Invatarea in mediul virtual se adreseaza atit profesorilor, cit si studentilor care parcurg modulul de formare pentru cariera didactica.
 
Din cuprins:
Teorii psihologice care explica invatarea in mediul virtual - Teoria cognitiva a invatarii multimedia - Stilul cognitiv si stilul de invatare in mediul virtual - Forme si metode de invatare in e-learning - Ce (mai) este e-learning-ul? - Modelul e-learning ca alternativa educationala - Interogatii si solutii educationale in contexte on-line - Clasificari ale softurilor educationale - Provocarile si oportunitatile m-learning-ului - De la invatarea mobila la invatarea ubicua - Invatarea mobila in spatii educationale „traditionale”
 
Ciprian Ceobanu este doctor in psihologie cu o teza care vizeaza influenta mentalitatii studentului asupra succesului academic. In prezent este conferentiar in cadrul departamentului pentru Pregatirea Personalului Didactic, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi. Intre preocuparile stiintifice actuale se afla studiul invatarii in medii electronice. In ultimii ani a publicat: Mentalitati si structuri axiologice. O perspectiva psihologica (2005), Abordari statistice si ipostaze educationale ale modelului e-learning (2007), Statistica in educatie (2008), Introducere in managementul clasei de elevi (coautor, 2010). La Editura Polirom au mai aparut: Elaborarea si managementul proiectelor in serviciile educationale. Ghid practic (coautor, 2009) si Psihosociologie scolara (coautor, 2013).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.053 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.