Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Leopardi - Mihai Cimpoi

Leopardi - Mihai Cimpoi
Preț: 15,75 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 27 Oct. 2020
ISBN: 9789737691200
Anul publicării: 2006
Pagini: 160
Format: 11x18
Categoria: Beletristica
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

„Este Leopardi un poet pesimist, asa cum l-a clasat traditia? Nu. Din perspectiva zilei de azi, el apare mai degraba ca un poet tragic, ca un exponent al categoriilor existentiale fundamentale. Nu moartea ca atare il sperie pe Leopardi, ci murirea, adica manifestarea ei procesuala. Tot astfel viata leopardiana este vietuire. Desfasurarea acestora e inversata: trairea vietii (vietuirea) e retrospectiva, iar trairea mortii (murirea) e perspectiva. Inversiunea ontologica este temeiul mitopo(i)eticii leopardiene. Cartea ne propune un Leopardi modern si postmodern, un spirit intercultural si multicultural in siajul integrarii europene.
Nu lipseste, bineinteles, odiseea receptarii lui in spatiul cultural romanesc, ca pattern al lirismului arhetipal, alaturi de Eminescu.”
(Mihai Cimpoi)
Un studiu incitant despre unul dintre cei mai mari poeti ai lumii.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.070 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.