Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Libertatea potrivit lui Florentinus - Petrut-George Bran

Libertatea potrivit lui Florentinus - Petrut-George Bran
Preț: 37,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 28 Oct. 2020
ISBN: 9786063905285
Anul publicării: 2020
Pagini: 240
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Opera lui Florentinus s-a conservat in principal in Digestele lui Iustinian, monument juridic fundamental pentru mare parte a umanitatii.
 
Florentinus a fost un jurist roman clasic, care si-a scris opera  probabil in Epoca Severilor. Cu multa claritate si precizie, acest autor a lasat urmasilor, printre alte definitii, si pe aceea a libertatii.
 
Definitia libertatii a lui Florentinus, in forma in care s-a pastrat, ridica mai multe probleme legate de interpolarea, caracterul juridic si limitele acesteia.
 
Dupa ce unii autori au incercat reelaborarea textului clasic, o parte a doctrinei afirma ca textul definitiei este interpolat, in timp ce o alta sustine contrariul.
 
Autorii care afirma ca definitia nu este juridica o considera filosofica pentru varii motive, in timp ce aceia care afirma ca definitia libertatii a lui Florentinus este juridica fie o incadreaza in dreptul natural considerat ca avand caracter juridic, fie indica anumite cuvinte sau expresii din textul definitiei ca fiind juridice.
 
Exista apoi o discutie despre limitele libertatii, si anume daca aceasta are sau nu unele limite in definitia lui Florentinus. Traducerile au un rol fundamental in acest sens. Aceste limite ale libertatii, supuse discutiei, sunt vis (forta) si ius (dreptul).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.053 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.