Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Limba romana contemporana. Caiete de seminar. Teoria si practica analizei fonetico-fonologice - Cristina Bocos

Limba romana contemporana. Caiete de seminar. Teoria si practica analizei fonetico-fonologice - Cristina Bocos
-20%
Preț: 48,00 lei
60,00 lei (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 24 Mai. 2021
ISBN: 9786061717509
Anul publicării: 2019
Pagini: 360
Format: 17x24
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Coordonator: G. G. Neamtu

     Lucrarea de fata reprezinta o sinteza care urmeaza, in linii mari, directia teoreticaaCursului de limba romana contemporana. Fonetica, fonologie, ortografie si punctuatie, predat la Facultatea de Litere a Universitatii„Babes-Bolyai”din Cluj-Napoca, mai intai de conf. univ. dr. Cornel Sateanu, iar, mai apoi, de prof. univ. dr. emerit G. G. Neamtusi de conf. univ. dr. Daiana Cuibus, si specificul seminarului de Limba romana contemporana. Fonetica, fonologie, ortografie si punctuatiepe care dr. Cristina Bocossi dr. Diana-Maria Roman l-au tinut intre anii 2013-2017 la aceeasi facultate.

     Prin urmare, originalitatea acestuimaterialnu consta in noutatea informatiilor, a algoritmului pe care il promoveaza, a schemelor, a simbolurilor, a tabelelor, a proceselor fonetice etc., acestea fiind preluate din cursul si seminarul de specialitateanterior amintite, ci in anumite problematizari, reconsiderari, coduri de analiza (a se vedea, de exemplu, algoritmul de analiza a alofonelor asilabice, a lui č,ğs. a. m. d., model de analiza 1 si 2 pentru anumite alofone etc.) si, desigur, in exemplele alese cu grija, cu scopul de a inventaria si de a analiza un numar cat mai mare de alofone pozitionale diferite intre ele. 

     Asadar, in paginile acestei lucrari, cititorul interesat de fonetica si fonologia romaneascava gasi o expunere detaliata care nu isi gaseste intotdeauna locul la cursuri si la seminare din cauza timpului limitat de care dispun cadrele didactice.

     Lucrarea cuprinde doua parti mari, una teoretica, in cadrul careia sunt definite si exemplificate procesele fonologice, este prezentat algoritmul/algoritmii de analiza si sunt oferite instrumentele necesare elaborarii acesteia, si una practica, unde sunt analizate 95 de cuvinte, integral sau partial: zmeu, familia, chior, pomi, neomenit, leoarca, episcopie, (tu) inzeceai, inmuietoare, (eu) beau, butoi, saci (negri), jocheu, (el) inmii, monstri, (tu) estietc., cu scopul de a realiza un inventar exhaustiv al modelelor de analiza a alofonelor limbii romane.

Autorii

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.077 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.