Carti, jocuri si jucarii
Toate, toate... pentru copii!
Contact: 0786.253.910 / 0736.361.210

Logica, argumentare si comunicare. BACALAUREAT 2018, 25 de teste complete - Prof. dr. Iovan Gabriel-Constantin

Logica, argumentare si comunicare. BACALAUREAT 2018, 25 de teste complete - Prof. dr. Iovan Gabriel-Constantin
Preț: 27,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786069930441
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 164
Format: 16,5x23,5

DESCRIERE

Bacalaureat Logica

Logica, argumentare si comunicare. Examenul de bacalaureat 2018, 25 de teste complete

Prof. dr. Iovan Gabriel-Constantin

„Dragi elevi,

   În primul rând, trebuie să-mi exprim admiraţia faţă de cei care vor să pătrundă în tainele logicii pentru a susţine examenul de bacalaureat la disciplina logică, argumentare şi comunicare. Această culegere este alcătuită conform criteriilor cerute în manualul de logică, argumentare şi comunicare din clasa a-IX-a; conţinutul manualului fiind folosit în rezolvarea subiectelor. Testele nu au fost făcute după preferinţe ci conform modelului dat de minister pentru examenul de bacalaureat 2018. Culegerea vine în sprijinul elevilor prin faptul că explică aceste teste; toţi cei ce urmăresc atent modul de concepere şi paşii de rezolvare a subiectelor, vor putea promova cu uşurinţă examenul de bacalaureat din această sesiune. În primul subiect găsim la punctul A un test grilă  ce ne verifică cunoştinţele teoretice(propoziţii categorice clasificate după cantitate sau calitate, definiţia, clasificarea, argumentarea, deducţia, inducţia completă şi incompletă, extensiunea şi intensiunea, raporturi între termeni atât sub aspect intensional cât şi extensional), la punctul B tot un test grilă ce testează raporturile între termeni cu ajutorul diagramelor Euler. Al doilea subiect ne introduce, la început, în raporturile pătratului logic al lui Boethius, apoi în operaţiile de conversiune şi se încheie cu un exemplu de nerespectare a legii distribuirii termenilor. Al treilea subiect ne arată cum să folosim corect diagramele Venn pentru verificarea  validităţii modurilor silogistice, în ultimul exerciţiu vedem cum se pot încălca regulile definiţiei. Toate aceste exemple, deşi diferite, ele se integrează într-un sistem, labirint de idei,  ce ne arată unicitatea logicii, felul în care gândim, demonstrăm pentru a găsi veridicitatea, soluţiile corecte.

   Dacă-mi este permis, doresc să le urez succes tuturor candidaţilor la examenul de bacalaureat, de anul acesta.

   Culegerea de faţă este făcută conform modelului dat anul acesta de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării.''

Vezi și alte cărți: Bacalaureat Logica

RECENZII

Rating general
5 (2 recenzii)
5 stele
2
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
Recenzia așteaptă moderarea. Afișează recenzia.
5

exact ceea ce trebuie

Această culegere m-a făcut să descopr singură felul în care pot să rezolv de nota 10 orice test pentru bacalaureatul de anul acesta.
5

vreau să iau nota 10 la logică la bacalaureat

De mult timp aşteptam o asemenea culegere de teste logice pentru bac. Am rezolvat primele două, cu ajutorul baremelor rezolvate din a doua parte. Simt că am mai multă în creadere în mine şi de asta de abea aştept simularea de bac de săptămâna viitoare.
Created in 0.182 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.