Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Manastirea Capriana cu schitul Condrita. Studii, documente si materiale - Andrei Esanu, Postica Gheorghe

Manastirea Capriana cu schitul Condrita. Studii, documente si materiale - Andrei Esanu, Postica Gheorghe
-10%
Preț: 247,50 lei
275,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 19 Apr. 2021
ISBN: 9789975331548
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 640
Format: A4
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Volumul Manastirea Capriana (sec. XV- inceput sec. XXI) reprezinta o lucrare stiintifica complexa realizata de un grup de cercetatori de la Institutul de Istorie al ASM si fostul Minister al Culturii al Republicii Moldova si constituie rezultatul unor investigatii indelungate sub mai multe aspecte: arheologic, istoric, cultural-spiritual, documentar s. a., care cuprinde o istorie exhaustiva a Manastirii Capriana de la inceputurile ei in domnia lui Alexandru cel Bun  pana in ultima vreme si include o serie de importante cercetari  in diferite domenii de cunoastere privind cel mai important si cel mai vechi lacas sfant din  Republica Moldova.

Lucrarea este structurata in cinci parti cu compartimentele si sub compartimente si tin de cele mai recente descoperiri arheologice, de istoria multiseculara a manastirii, un dogat set de peste 300 documente, numeroase descrieri de carti manuscrise si vechi tiparituri din biblioteca lacasului, inscriptii, legende si materiale descriptive, precum si o bogata bibliografie.

O deosebita atentie in lucrare este acordata „urmelor” lasate de marii voievozi Stefan cel Mare si Petru Rares la manastire, relatiilor cu Muntele Athos, activitatii mitropolitului Gavriil Banulescu-Bodoni la acest sfant locas si canonizarii sale, procesului de renastere si activitatilor de restaurare a manastirii s. a. Un compartiment aparte este dedicat metocului Caprienei – schitul Condrita.

Editia este adresata oamenilor de stiinta, studentilor, clerului si tuturor celor care se intereseaza de istoria si cultura romaneasca.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.078 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.