Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
Mara - Ioan Slavici
7,92 lei
11,00 lei (-28%)

Mara - Ioan Slavici

Mara - Ioan Slavici
-28%
Preț: 7,92 lei
11,00 lei (-28%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 17 Mai. 2021
ISBN: 9786068271194
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 314
Categoria: Beletristica
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

"Mara" a aparut în 1894, in revista "Vatra", iar in 1906, în volum. Romanul a fost redescoperit de G. Calinescu, in 1941, ca unul "descriptiv si psihologic, moralist si justitiar, de problematica etico-sociala..." Slavici, prin romanul "Mara", este un deschizator de drumuri, caci personajele sale sunt complexe, bine conturate si plasate într-un cadru precum cel al targului din Transilvania. De asemenea, se poate afirma ca romanul sau este important si pentru faptul ca se pun acum bazele fundamentarii analizei psihologice. Romanul este deosebit si prin modul în care este realizata constructia subiectului. Acesta se deschide cu o succinta reflectie in stil popular asupra calitatilor si destinului Marei, facuta de autor: "A ramas Mara saraca, vaduva cu cei doi copii, saracutii de ei, dar era tanara si voinica, si harnica. Dumnezeu a mai lasat sa aiba si noroc". Se urmareste, asadar, destinul Marei, precupeata de la Radna, si al copiilor ei, Persida si Trica, pe parcursul trecerii acestora spre varsta adulta. Slavici marcheaza o noua etapa a prozei nationale, aliniind-o alaturi de cea literara europeana. Prin operele sale, acest scriitor se plaseaza în seria celor patru care au constituit in istoriile de literatura nationala Epoca Marilor Clasici: Creanga, Slavici, Caragiale si marele Eminescu.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.094 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.