Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Materiale inteligente. Indrumar de laborator - Sonia Degeratu

Materiale inteligente. Indrumar de laborator - Sonia Degeratu
-5%
Preț: 19,00 lei
20,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 23 Oct. 2020
ISBN: 9786061415748
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 64
Categoria: Stiinte
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Lucrarea “Materiale inteligente” se refera la o categorie de materiale care prezinta o comportare complet neconventionala, o complexitate a mecanismelor de functionare si care, datorita proprietatilor lor specifice, fac ca ele sa poata fi folosite in aplicatii dintre cele mai diverse. Aceste materiale au capacitatea de a reactiona la modificarile mediului fie prin schimbari de forma, rigiditate, pozitie, frecventa vibratiilor interne, frecare interna sau vascozitate (actuatori), fie prin emiterea unui semnal (senzor). Prezenta lucrare este un indrumar de laborator care se adreseaza studentilor de la facultatile tehnice care au prevazute in planul de invatamant discipline pe tematica prezentului indrumar. Indrumarul contine suportul teoretic pentru sase lucrari de laborator, care se refera la urmatoarele categorii de materiale inteligente: piezocompozite, electroreologice si aliaje cu memorie a formei. In cadrul lucrarilor sunt prezentate proprietati specifice materialului incercat, diferente in raport cu materialele clasice, metode de incercare, fenomene care apar in timpul determinarilor si modalitati de interpretare a rezultatelor. Studiul comportarii unor materiale se face prin simularea numerica pe baza unor modele mecanice, utilizand mediul de programare Matlab/Simulink, iar pentru optimizarea dimensionarii unor elemente, se foloseste o interfata grafica in mediul de programare Visual Basic.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.057 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.