Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Mesaje de eroare. Antologie de autor - Tomas Míka

Mesaje de eroare. Antologie de autor - Tomas Míka
-10%
Preț: 27,00 lei
30,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 7 Apr. 2020
Autor:
ISBN: 9786067974782
Anul publicării: 2019
Pagini: 188
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Proiect editorial aparut sub egida Ministerului Culturii din Republica Ceha
Editie bilingva, ceho-romana: Chybová hlášení. Autorský výbor / Mesaje de eroare. Antologie de autor
Traducere in limba romana de Mircea Dan Duta
 
Prezenta antologie contine poezii din volumele Jurnalul omului grabit si Mesaje-text si cateva poeme inca nepublicate in volum.
 
Tomáš Míka s-a nascut la Praga, pe 1 decembrie 1959. Este poet, prozator, traducator, performer, textier si muzician. A studiat Boemistica si Anglistica la Facultatea de Stiinte Umaniste a Universitatii Caroline din Praga (pe scurt, FFUK), dupa care, incepand din 1987, a functionat ca pedagog la diverse scoli pragheze. Intre 1989 si 1991 a predat la Catedra de Traductologie a FFUK iar in cursul anului 2002 si la The University of Texas din Austin, SUA. In afara de poezie, se dedica prozei, muzicii, jurnalisticii si traducerilor din literatura engleza si americana. A tradus, de exemplu, din creatia lui James Hogg, John Bunyan, Samuel Beckett, Jack Black etc. A facut parte, ca saxofonist, din mai multe trupe de jazz si de rock. Fragmente din creatia sa literara au fost traduse in engleza, italiana, romana, germana si slovaca.
Poezia lui Tomáš Míka acopera un impresionant spectru de stiluri, incepand de la angajamentul moral-cetatenesc pana la concentrare extrema de sorginte liric-filosofica, erotism rafinat si mai ales ironie acida, umor negru, dus adesea pana la dimensiunile elaborate ale absurdului intentional (si intentionat) si ale unei, in aparenta, sarcastice autoironii ucigatoare. O mare parte a creatiei autorului a aparut in antologii (Antologie de literatura ceha noua 1995-2004, 2004, Fra, Praga; Antologie de foiletoane radio 2002-2004, 2004, Concordia, Praga; Antologie de literatura erotica ceha. 1990-2005, 2005, Concordia, Praga; Antologie de povestiri erotice, 2006, Knižní klub, Praga) si in diverse reviste de cultura (Tvar, Orientace – in cadrul cotididanului Lidové noviny), Salón Práva, Intelektuál, Souvislosti, H_aluze, Weles, Psí víno, Dobrá adresa).
Volume de autor: Retezat cu forta, poeme, 2003; Und, povestiri, 2005; Jurnalul omului rapid, poeme, 2007; Mesaje-text, poeme, 2016.
* * *
Mircea Dan Duta (27 mai 1967, Bucuresti) este poet, filmolog si traducator, autor de expresie ceha. A publicat doua volume de poezie la Praga si numeroase articole de specialitate (teoria si istoria filmului, analiza literara) pentru reviste din Cehia, Slovacia si Romania. A tradus autori din limbile ceha, slovaca, polona, slovena, bulgara, engleza si franceza in romana si/sau in ceha. A alcatuit, prezentat si tradus primele doua antologii de poezie ceha contemporana in limba romana (2015, 2016) si prima antologie de teatru ceh contemporan (2016) aparute in Romania dupa caderea comunismului. Este membru al PEN Club Republica Ceha si PEN Club Romania. Organizeaza si modereaza lecturi literare si evenimente culturale in Cehia, Slovacia si Romania. Din 2016 colaboreaza cu Festivalul International de Carte Transilvania si din 2017 cu Festivalurile Internationale de Poezie din Bucuresti si Iasi.
Ca autor, este prezent in ultimii ani in prestigioase antologii internationale de poezie din Marea Britanie, SUA, Mongolia, Bulgaria, Romania, Mexic, India etc., fiind tradus si publicat de asemenea in reviste literare din numeroase alte tari.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.067 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.