Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

O mie si unu de picioare verzi - Aurel Dumitrascu

O mie si unu de picioare verzi - Aurel Dumitrascu
-5%
Preț: 18,24 lei
19,20 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 20 Apr. 2021
ISBN: 9786066640367
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 192
Categoria: Beletristica
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

“A fost odata ca niciodata un tanar poet cu plete blonde, cu un chip in trasaturile caruia forta barbateasca se ingana cu o suavitate aurie, picloasa, de revarsat de zori varatici, adincindu-si echivocul in privirea visatoare si iute lunecatoare, contemplativ-ironica. Imi adresa scrisori docte si subtile (ca si altor citorva scriitori, dupa cum am aflat ulterior), cu mult inainte de a-l fi intalnit, fugar, de doua-trei ori, in 1990, anul de foc al tarii care l-a mistuit la 35 de ani neimpliniti. Se adunau in acele pagini epistolare impresii de viata si de lectura, intr-un amestec entuziast, ca o fermentatie a personalitatii, pe care scriitura mediata si caligrafica nu izbutea a-l ascunde. Observatii mature, chiar adinci, se intilneau ciudat cu o fanfaronada pe care n-am interpretat-o de la inceput asa cum se cuvenea, pe latura ei de afirmare nelinistita, fantasta, precum o expresie a panicii morale. Predomina un protest impotriva oprelistilor, impotriva falsitatii totalitare, in general, sfidate prin taietura exemplara a unei existente de intelectual situat intr-o recluziune provinciala, stravezie gratie unei mari apetente culturale. Numele acestui “Zburator al versului” era Aurel Dumitrascu.”

(Gheorghe Grigurcu)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.090 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.