Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Opere complete volumul I. Moara de apa. Saritorii in gol - Mihail Gramescu

Opere complete volumul I. Moara de apa. Saritorii in gol - Mihail Gramescu
-5%
Preț: 50,16 lei
52,80 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 20 Apr. 2021
ISBN: 9786066644808
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 568
Categoria: Beletristica
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

La un an de la incheierea calatoriei pe aceasta planeta a scriitorului Mihail Gramescu, iata ca scrierile sale isi continua destinul: proiectul Opere Complete de la editura Tracus Arte va fi un reper esential. Constituit la initiativa si bazat pe munca extraordinara a mamei autorului, doamna Beatrice Kiseleff, proiectul Mihail Gramescu. Opere complete va cuprinde in cel putin sase volume toate scrierile editate antum in volum, pe cele aparute disparat in antologii, almanahuri, reviste si suplimente literare, dar si ceea ce s-ar chema “postumele”, scrieri aflate in zeci de dosare de manuscrise sau stocate in memorii electronice. (…)

Primul volum, cel pe care il veti lectura acum, pune impreuna culegerile de proze scurte Moara de apa  (Editura Cartea Romaneasca, Bucuresti, 1989) si Saritorii in gol (Editura Nemira, Bucuresti, 1994). Doua sunt motivele alegerii acestor carti pentru a constitui primul volum de Opere complete. Un motiv este acela ca se dau impreuna cele doua modalitati de expresie a imaginarului gramescian – el nu a fost numai un scriitor de science fiction si de fantastic, ci si unul cu o priza puternica a realitatii, un scriitor crescut (care si-a inceput, de fapt, ucenicia artistica) in respectul celei mai inalte traditii a realismului psihologic. Al doilea motiv il reprezinta contrastul dintre receptarea fiecarui volum in parte: Moara de apa a avut “norocul” sa apara pe rafturile librariilor din Romania in chiar decembrie 1989, in ultimele zile ele regimului comunist, iar ceea ce s-ar fi numit “intampinarea” critica, una care ar fi afirmat apartenenta lui Mihail Gramescu la realismul “literaturii inalte”, a lipsit sub imperativul schimbarilor de istorie majora, prea putin rabdatoare sau atenta cu destinul unui scriitor incorect plasat in istoria literara; Saritorii in gol este florilegiul prozelor de factura science fiction si fantasy, lipsit de “contributia” cenzurii comuniste care masacrase prima editie a primei carti gramesciane, inubliabila Aporisticon. Glosar de civilizatii imaginare (Editura Albatros, Bucuresti, 1981).

Catalin Badea-Gheracostea

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.