Luna Iubirii
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Procedura insolventei. Concept. Organe si participanti. Deschidere. Efecte principale (Codrut Nicolae Savu)

Procedura insolventei. Concept. Organe si participanti. Deschidere. Efecte principale (Codrut Nicolae Savu)
Preț: 62,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786061805679
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 422
Categoria: Carti drept

DESCRIERE

Reunind o bogata experienta de teoretician si practician al dreptului comercial, in special in domeniul insolventei, autorul propune intr-un limbaj accesibil chiar si celor mai putin familiarizati, una dintre primele prezentari de ansamblu ale procedurii insolventei, asa cum este aceasta reglementata de Legea nr. 85/2014.

Ideile formulate de autor sunt argumentate prin ample trimiteri la doctrina relevanta in materie, iar reperele jurisprudentiale si elementele de drept comparat constituie o reala cheie de interpretare a noilor dispozitii legale, lucrarea avand un preponderent caracter practic. Astfel, autorul ofera solutii unor probleme si controverse ivite in aplicarea Legii nr. 85/2014.

Noutate absoluta

Corelatiile cu legea civila si legea procesual-civila, dar si prezentarea situatiei contractelor in derulare permit formarea unei viziuni complexe, anticipand astfel efectele posibile pe care le poate genera aceasta procedura.    

Autorul despre lucrare

Desi nu reprezinta un Cod, ci mai degraba un codex, Legea nr. 85/2014 a fost analizata inclusiv prin raportare la normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative, evidentiind, acolo unde este cazul, lacunele, necorelarile, paralelismele de reglementare, lipsa unitatii terminologice si propunand in acest sens solutii care sa fie in acord cu principiile ce se degaja din aceste norme directoare ce stabilesc „ingredientele” cuprinse in „reteta” elaborarii actelor normative, astfel cum aceasta este redata in Legea nr. 24/2000.

Puncte forte

    analiza prin raportare la normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative
    abordare analitica, critica a problematicii, cu propuneri si solutii concrete
    analiza normelor juridice din perspectiva principiilor enuntate in noile coduri
    abordare interdisciplinara cu referiri la stiintele de ramura: drept comercial, drept civil, dar si procedura civila
    ample referinte bibliografice, in ceea ce priveste doctrina si jurisprudenta romana si straina
    actualizeaza si da solutii unor chestiuni controversate care au aparut deja dupa aplicarea noului act normativ
    index alfabetic

Despre autor

Codrut Nicolae Savu este doctor in drept, avocat in Baroul Brasov si asistent universitar la Facultatea de Drept a Universitatii Transilvania din Brasov.

Nr. de pagini: 422
Anul aparitiei: 2016

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1310 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.