Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Psihologia varstelor - Tinca Cretu

Psihologia varstelor - Tinca Cretu
-5%
Preț: 42,70 lei
44,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 6 Oct. 2020
ISBN: 9789734660087
Editura:
Anul publicării: 2016
Ediția: 2
Pagini: 392
Format: 130x200 mm.
Categoria: Stiinte
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Adaptarea la realitate presupune o buna cunoastere de sine, capacitatea de a ne analiza aptitudinile si de a evalua situatiile cu care ne confruntam. In dobindirea si exersarea acestor abilitati, psihologia, cu mijloacele specifice de investigatie si puterea de interpretare, joaca un rol decisiv. Psihologia virstelor permite intelegerea comportamentelor si atitudinilor prin corelarea unor date specifice diverselor stadii de dezvoltare psihica. Axat in principal pe psihologia copilului si adolescentului, volumul are avantajul unei viziuni unitare asupra transformarilor psihice de-a lungul intregii vieti. O lectura utila pentru specialisti si studentii care se pregatesc sa lucreze in domeniu, dar si pentru parintii interesati de particularitatile dezvoltarii copilului. 

Din cuprins: Caracteristicile fizice si psihice ale nou-nascutului - Dezvoltarea afectiva si sociala intre 1 si 3 ani - Dezvoltarea gindirii prescolarului - Adaptarea la mediul scolar - Dezvoltarea psihica a scolarului mic - Adolescentul - Tinarul - Adultul.
 
Tinca Cretu, profesor universitar doctor la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei a Universitatii din Bucuresti, membra a Asociatiei Psihologilor din Romania, a Colegiului Psihologilor din Romania, a Asociatiei Nationale a Psihologilor Scolari. Este unul dintre coordonatorii volumelor de Psihologie scolara elaborate de Catedra de Psihologie a Universitatii din Bucuresti, coautoare a mai multor volume de psihologia virstelor si psihologia educatiei si autoare a numeroase articole si studii aparute in reviste de specialitate. Dintre lucrarile publicate amintim: Psihologie generala (2001), Adolescenta si contextul sau de dezvoltare (2001), Psihologia educatiei (2004), Psihologia copilului (2005), Psihologia adolescentului si adultului (2005).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.